SORANA CÎRSTEA NU VA JUCA PENTRU ROMÂNIA

Mihai ROŞOIU

România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Cele două nu vor juca împreună sub tricolor. Echipa noastră va întâlni Italia, într-o partidă decisivă pentru rămânerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup). Întâlnirea va avea loc în zilele de 16 şi 17 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj.
Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA) a anunţat componenţa echipei naţionale pentru partida din Fed Cup contra Italiei. România cu Simona Halep, dar fără Sorana Cîrstea. Noul căpitan al team-ului românesc a surprins prin neconvocarea Irinei Begu şi a Ralucăi Olaru. În schimb, din echipă mai fac parte Irina Bara (132 WTA), Patricia |ig (63 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (136 WTA). Niculescu şi-a rezervat şi dreptul de a juca într-o eventuală prtidă decisivă de dublu. Prin urmare, statutul ei este de căpitan-jucător, nu nejucător, aşa cum se practică de obicei.
Au existat zvonuri şi despre posibila revenire a Soranei Cîrstea 30 de ani, 66 WTA). Iubita lui Ion Ion Tiriac a renunţat la echipa de Fed Cup în 2018, după un conflict cu căpitanul de atunci, Florin Segărceanu. Demisia acestuia de luna trecută şi numirea Monicăi Niculescu, prietenă cu Sorana, au sugerat o posibilă reapropiere a acesteia de tricolore. De altfel, Cîrstea s-a declarat bucuroasă pentru noua postură a lui Niculescu.
„Eu cred că am fost prima care a aflat, eram la Dubai când mi-a zis Moni şi m-am bucurat enorm pentru ea, am felicitat-o şi am strâns-o în braţe! Cred că este o alegere perfectă. Este fix ce trebuie echipei: un zâmbet, o glumă, experienţă extrem de multă! Sunt foarte fericită pentru ea”, a declarat Sorana Cîrstea, la momentul respectiv.
În schimb, Simona Halep, care iniţial refuzase echipa şi spusese că are alte priorităţi în 2021, s-a răzgândit. Acum, ea va fi lidera fetelor în partida de Fed Cup cu Italia. Monica Niculescu a povestit cum a convins-o pe Halep să revină în formaţie.
„Ştiam că Simona nu urma să joace, dar am vorbit cu ea şi i-am spus, iar ei i-a plăcut foarte mult ideea. Dacă va fi sănătoasă, va veni şi mă va ajuta să câştigăm puncte pentru România. Simona se numără printre jucătoarele care îşi scriu numele în istoria tenisului”. a declarat Niculescu pentru site-ul oficial al Cupei Billie Jean King (fostul Fed Cup).
Alexandra Dulgheru (31 de ani), fostă componentă a naţionalei României, e de altă părere. Ea crede că Halep a fost chiar cea care a propus-o pe Niculescu în locul lui Segărceanu. Dar consideră că a fost cea mai bună variantă pentru postul de căpitan al echipei. Dulgheru a ocupat, acum fix un deceniu, locul 26 în ierarhia WTA.
„Păi, cred că Simona a propus (nr – numirea Monicăi Niculescu drept căpitan al echipei), ea a fost prima care a propus lucrul ăsta, deci e clar că îi convine (…). Când am auzit prima oară am fost foarte plăcut surprinsă. M-am gândit, de unde până unde au decis asta!? Oricum, Monica, la câtă experienţă are, este jucătoarea din lotul României care a avut cele mai multe participări”, a declarat Dulgheru pentru Telekom Sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox Risipitorul Risipind viaţa, de Grigore Diculescu, Editura Macarie

Există întotdeauna în proximitatea noastră persoane care pot fi aşezate fără probleme în galeria risipitorilor frumoşi, a acelora care au ştiut să lase împrejurul lor şi după ei amintiri despre capacităţile lor de a fi artişti, dar pe care au preferat să le folosească vag, sporadic şi doar în ocazii […]