Published On: joi, apr. 2nd, 2020

SORANA CIRSTEA, GEST IMENS PENTRU SPITALUL DIN TÂRGOVIŞTE Sorana Cirstea si fiul lui Ion Tiriac au pus umarul la ajutorarea conationalilor in contextul pandemiei de coronavirus.

Sorana Cirstea s-a alăturat Simonei Halep şi Mihaelei Buzărnescu în rândul jucătoarelor de tenis care au făcut donaţii menite să prevină răspândirea virusului SARS-COV2. Număr 75 WTA în proba de simplu, jucătoarea născută la Târgovişte a dat o mână de ajutor concetăţenilor săi, contribuind la asigurarea de echipamente protective pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă.
„Am făcut o donaţie spitalului din oraşul meu natal. în aceste vremuri grele, ar trebui să ne unim cu toţii şi să ajutăm cu tot ce putem”, a scris Sorana Cirstea pe Twitter, descriind o imagine care o arată cărând cutii de manuşi de protecţie destinate personalului medical.
De asemenea, Ion Tiriac Jr. a declarat că va face o donaţie semnificativă, alocând 100.000 de euro din partea Fundaţiei Ion Ţiriac pentru ajutorarea celor în nevoie. Fiul miliardarului român coordonează de câteva săptămâni acţiuni caritabile pentru persoanele afectate de coron-avirus în Spania şi a transmis că este dornic să replice gesturile la o scară mai mare în România, unde va pune la dispoziţie fonduri pentru cumpărarea a 40,000 de coşuri cu alimente în valoare de 60 de euro pentru pensionari, însumând peste 2,400,000 de euro.
„Vreau să le mulţumesc primarilor din Otopeni şi Mogoşoaia, care

au fost extremi de prompţi şi ne-au permis să ne ocupăm de pensionarii din aceste oraşe. Rog toţi primarii din ţară să ia contact cu domnul Cerchez, dacă au nevoie de ajutorul nostru. Până la 40.000 de pensionari putem să ajutăm să nu aibă contact cu această boală şi să le fie bine, asigurându-le coşuri în valoare de 60 de euro”, a spus Ion Tiriac Jr. pentru Antena 1.
„Am început să ajutăm de circa 3 săptămâni în Spania. Ce am făcut în Spania,acum replicăm în România, la noi în ţară, la o dimensiune mult mai mare. în Spania, ne-am ocupat doar de oraşul Madrid. Aici, încercăm să fim peste tot. Vrem să ale asigurăm bătrânilor care nu pot sau nu trebuie să se deplaseze de la domiciliu până la alimentară un coş pe săptămână, în jur de 60-70 de euro, care să conţină toate nevoile pe care le poate avea un pensionar, ţinta numărul 1 al acestui inamic, pentru a rămâne în casă şi a nu intra în contact cu alţi purtători”, a completat fiul campionului de la Roland Garros 1970.
Pandemia de coronavirus a afectat până azi peste 85.000 de persoane în Spania, dintre care 7.340 au decedat şi peste 1.900 în România, 46 pierzând lupta cu virusul.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>