SORANA CÎRSTEA, FAŢĂ-N FAŢĂ CU MINISTRUL SPORTULUI

Mihai ROŞOIU
0 0

Noul ministru al Tineretului şi Spotului, Ionuţ Stroe, s-a arătat interesat de situaţia explozivă de la Fedreaţia Română de Tenis.
Asta după ce, de doi ani, finanţarea Federaţiei Române de Tenis a fost sistată de Ministerul Tineretului şi Sportului, din cauza problemelor juridice. Sorana Cîrstea, împreună cu Simona Halep şi cu Marius Copil au postat, marţi, în acelaşi timp, pe Facebook, un mesaj aproape identic de susţinere a FRT şi în care solicită MTS să reia finanţarea tenisului. Cei trei sportivi susţin că alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis din luna iunie au fost „democratice” şi că Ion Ţiri-ac nu poate fi suspectat că are vreun interes să conducă FRT. lonuţ Stroe şi Sorana Cîrstea au avut, miercuri, o discuţie pe această temă, la finalul căreia noul ministru al Tineretului şi Sportului a promis că vor fi „studiate toate posibilităţile pentru a asigura aceşti bani pentru buna funcţionare a Federaţiei Române de Tenis pentru că, din păcate, s-a ajuns într-un moment extrem de critic în legătură cu situaţia ei financiară”.
Despre această întâlnire pentru „binele tenisului românesc”, Stroe a precizat, conform Agerpres: „A fost o întâlnire foarte benefică, Sorana Cîrstea a fost un partener de dialog foarte bun. Am discutat cu Sorana Cîrstea şi am aflat despre sprijinul pe care ea vrea să-l întoarcă tenisului”. Ionuţ Stroe a continuat: „Eu îmi doresc să am o comunicare foarte lejeră nu doar cu Sorana Cîrstea, Simona Halep sau Ion Ţiriac. Mi-aş dori să o cunosc pe Simona Halep, să îi aud ideile. Orice sportiv de înaltă performanţă şi nu numai este binevenit la MTS. Noi am demarat deja un dialog cu Guvernul în legătură cu asigurarea unor bani necesari funcţionării de bază a Federaţiei Române de Tenis. Şi sperăm ca în viitorul apropiat să avansăm public o soluţie”.
În ceea ce priveşte reluarea finanţării FRT de către MTS, lonuţ Stroe a dezvăluit faptul că „acordarea unui buget către Federaţia Română de Tenis prin MTS este imposibilă acum din cauza litigiului aflat în instanţă”.
Din acest motiv, se caută o soluţie „alternativă”, iar ministru Stroe s-a arătat „încrezător” că problema se va rezolva. Asta după ce Ionuţ Stroe s-a mai întâlnit şi cu preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, dar şi cu Marius Vecerdea, reprezentant al clubului Pamira din Sibiu, cel care a blocat finanţarea FRT prin litigiile deschise în instanţele de judecată. Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentant al clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CS TÂRGOVIŞTE, SPECTACOL LA NAŢIONALELE DE KARATE

Prezentare de excepţie pentru sportivii Clubului Sportiv Târgovişte la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Shito Ryu Tradiţional, pentru copii, minicadeţi, cadeţi, juniori şi seniori, găzduită de Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic Sportiv de la Izvo-rani. La capătul unor evoluţii pe măsură, karateka clubului nostru, antrenaţi […]