SORANA CÎRSTEA, EŞEC NEAŞTEPTAT LA LYON

Mihai ROŞOIU

După un parcurs onorabil la Australian Open, Sorana Cârstea (30 de ani) a participat la un turneu în Franţa. Chiar din postura de a 6-a favorită a competiţiei. Actualul loc 67 din ierarhia WTA a suferit, însă, o înfrângere dură.
Victoria în faţa Petrei Kvitova de la Australian Open, scor 6-4, 1-6, 6-1, prefigura un an bun pentru iubita lui lon lon Ţiriac. Drumul ei la Melbourne sa oprit însă după următorul meci, 2-6, 4-6, în faţa Marketei Vondrousova. Dar înfrângerea putea fi pusă pe seama efortului depus în faţa Kvitovei, una dintre favoritele turneului australian. După primul turneu de Grand Slam al anului, Sorana a ales să joace la Lyon, în Franţa.
Ajunsă pe locul 67 mondial, ea era chiar a 6-a favorită a competiţiei, conform digisport.ro. Însă chiar în primul tur, Sorana a fost învinsă fără drept de apel, în 77 de minute, de sârboaica Nina Stojanovic (24 de ani). Scorul: 64, 6-0 în favoarea numărului 95 mondial. Cele două se mai confruntaseră o singură dată, în 2019, la Nurnberg, când Sorana câştigase. Pentru participarea pe tabloul principal al competiţiei de la Lyon, jucătoarea română va primi 2.157 de euro şi un punct WTA. Mâine, Mihaela Buzărnes-cu o va întâlni, în cadrul aceluiaşi turneu, pe favorita gazdelor, Kristina Mladenovic.
După parcursul bun de la Australian Open, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, declara că Sorana Cîrstea a progresat faţă de anul trecut şi poate încheia 2021 chiar în Top 20 WTA, ceea ce ar însemna o premieră în cariera elevei lui Adrian Cruciat.
Sorana a arătat că se află pe o pantă ascendentă după cum a evoluat la Australian Open, i-am urmărit meciurile. Dacă va păstra acelaşi nivel de joc, ea va putea chiar încheia anul în Top 20 WTA. Per total, Cîrstea a arătat foarte bine şi fizic, şi mental după perioada în care a stat în izolare 14 zile la Melbourne. Faţă de anul trecut ea şi-a crescut mult nivelul de joc”, a spus George Cosac pentru digisport.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Avansări în grad la ISU Dâmboviţa

Cu prilejul Zilei Protecţiei Civile din România, la sediul lnspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ” Basarab l” Dâmboviţa a fost organizat un ceremonial militar, în cadrul căruia au fost prezentate mesajele autorităţilor cu ocazia aniversării a 88 de ani de protecţie civilă în România, urmat de festivitatea de avansare în […]