SORANA CÎRSTEA, ELIMINATĂ DUPĂ O LUPTĂ EPICĂ ÎMPORTIVA POLONEZIE IGA SWIATEK

Date:

Sorana Cîrstea, eliminată de la Australian Open. Jucătoarea din Târgoviște a pierdut cu 7-5, 3-6, 3-6 meciul din optimi disputat împotriva polonezei Iga Swiatek (20 de ani, 8 WTA). Iubita lui Ion Ion Țiriac a făcut un meci solid împotriva favoritei numărul 7, luptând preț de două ore și jumătate, dar a plătit prețul unui prim serviciu care a trădat-o adesea.

Sorana Cîrstea a declarat, de altfel, după meciul care a calificat-o în optimi, că joacă cel mai bun tenis din cariera sa.

“Sunt foarte multe lucruri de care sunt mândră. Sunt și multe lucruri pe care aș fi putut să le fac mai bine. Însă, așa cum am mai zis, sunt într-un moment bun al carierei mele. Cred eu că joc cel mai bun tenis de când mă știu. Am maturitatea necesară, și pot, în același timp, să mă bucur de moment.

Și, da, sunt mândră de faptul că am făcut pace cu foarte multe lucruri din trecut. Trăiesc în prezent și cred eu că fiecare vârstă vine cu frumusețea ei. Fiecare etapă aduce altceva și cred eu că sunt într-o etapă frumoasă de care mă bucur cât pot eu de mult”, a spus Sorana Cîrstea pentru treizecizero.ro.

Sorana Cîrstea a făcut un meci bun, în optimi, contra favoritei numărul 7, poloneza Iga Swiatek. Dar, după ce a câștigat primul set cu 7-5, primul serviciu al româncei n-a mai funcționat la fel de bine, lucru ce i-a permis polonezei să preia inițiativa. De altfel, după meci, Sorana Cîrstea a recunoscut că acesta a fost motivul principal al înfrângerii sale.

„Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă momentele importante le-am jucat bine. În seturile 2 și 3 cred că diferența a făcut-o serviciul meu. Mi-a scăzut procentajul la serviciu (n.r. – primul serviciu) și am jucat destul de mult cu doi (n.r. – al doilea serviciu)”, a spus Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Întrebată despre obiectivul pentru viitor, Sorana Cîrstea a dat un răspuns surprinzător, declarând că, în primul rând, dorește să ajungă acasă, în România.

„În momentul de față, obiectivul este să ajung acasă după o lună de Australia. Mai departe de atât, nu pot să mă gândesc”, a mărturisit jucătoarea de 31 de ani.

Sorana Cîrstea a obținut cu această ocazie un cec de aproximativ 209.000 de euro și 260 de puncte WTA. Ea a urcat până pe locul 31 în ierarhia mondială. Următorul turneu la care va participa va fi cel de la St. Petersburg, în Rusia, ce va avea loc între 7-13 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Reprezentanții Comisiei Europene au verificat proiectele Regio implementate în  județul Dâmbovița 

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a organizat vizitarea...

O mașină a fost mistuită de flăcări 

Incendiu la un autoturism în localitatea Voinești, Garda de...

A ajuns cu mașina în șanț, o clipă de neatenție putea costa viața 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

Marșul Tricolorului de „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, la Răcari 

Orașul Răcari păstrează tradiția și a organizat manifestări dedicate...