SORANA, AMENDĂ DE 2500 DE EURO DUPĂ PARTICIPAREA LA US OPEN

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea s-a enervat teribil la finalul primului set din turul secund de la US Open, cu Bolsova. Românca s-a simţit nedreptăţită şi a cerut intervenţia supervizorului, după ce arbitra a decis să nu se rejoace un punct în care îi căzuse şapca pe teren.
La 5-3 şi 40-40, Sorana Cîrstea a avut parte de un accident nefericit. I-a căzut şapca imediat ce a servit şi spera ca punctul să se rejoace. Returul adversarei a fost trimis de bucureşteancă în fileu, care apoi s-a mirat că arbitra i-a dat punctul Bolsovei.
Sori a explicat faptul că a fost incomodată de accidentul suferit şi că se impune rejucarea punctului.
„M-am oprit după ce am servit. Credeţi că mi-am dat şapca jos de pe cap pentru că aşa am vrut eu?”, a strigat Sorana către arbitră, cerând apoi intervenţia supervizorului. Acesta i-a explicat că punctul se putea rejuca doar dacă ea nu continua să lovească, dar acest lucru nu sa întâmplat. „M-am speriat când am văzut şapca pe jos. Am văzut că mingea a venit în direcţia mea şi am lovit-o. Dar eu stopasem deja punctul. Aşa se întâmplă mereu, se întreupe meciul. Cum puteam să continuu punctul dacă şapca mea era pe teren, la picioarele mele”, a mai spus Sorana.
În cele din urmă, Cîrstea a acceptat că nu are dreptate şi a continuat, însă starea sa de nervozitate a fost evidentă. Mai ales că a condus cu 3-1 în primul set, pentru ca apoi să piardă 5 gameuri la rând.
6 minute a durat întreruperea partidei, timp în care Sorana şi-a susţinut cauza şi a încercat să îşi caute dreptatea. În zadar, însă, aceasta fiind ulterior amendată de forul superior al tenisului mondial
Jurnalistul Ben Rothenberg a publicat pe Twitter o listă a amenzilor încasate de jucători până acum la US Open.
Din informaţiile sale reiese că Simona Halep a primit o amendă de 3.000 de dolari pentru că a dat cu racheta de pământ în meciul cu Taylor Towsend.
Sorana Cîrstea a fost sancţionată cu 2.500 de dolari pentru on-court coaching la meciul cu Aliona Bolsova.
Amenda-record a fost primită de Daniil Medvedev, care a luat 9.000 de dolari în total pentru comportament nesportiv şi obscenităţi, după scandalul uriaş creat la meciul cu Feliciano Lopez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Psihologia politică şi apărarea socială (CXVIII)

de Gustave Le Bon_ în ceea ce-i priveşte pe musulmani, alcătuind majoritatea populaţiei Algeriei, ei sunt descendenţii tuturor africanilor ce au cucerit pe vemuri ţara; dar baza celor ce locuiesc pe teritoriul algerian se pare că este, în principal, alcătuită din două treimi berberi şi aproape o treime din arabi […]