Șomajul, de cinci ori mai ridicat în mediul rural mediul rural. 2,97 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna septembrie 2023

Date:

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați luna trecută 4890 șomeri (din care 2588 femei), rata șomajului fiind de 2,97 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,99 %, în această lună acest indicator a scăzut foarte ușor, cu 0,02  puncte procentuale.

Din totalul de 4890 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 984 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3906 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 832  șomeri provin din mediul urban și 4058 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (33,9 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 27,8 % din totalul şomerilor înregistraţi. 23,4 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,3 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporţie de 2,6 %.

Din numărul total, 1091 persoane fac parte din categoria foarte greu ocupabile, 1922 greu ocupabile, 1725 mediu ocupabile, iar 152 sunt persoane ușor ocupabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...