Solicitările depăşesc dublul alocaţiilor financiare pentru investiţii în fermele vegetale

0 0

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că fondurile nerambursabile alocate prin submăsura (sM) 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta sector vegetal, aferentă celei de-a doua sesiuni din anul 2016, au fost epuizate ca urmare a solicitărilor de finanţare primite on-line pe pagina oficială de internet de Agenţie, www.afir.info.
De la deschiderea sesiunii, în data de 15 decembrie 2016, au fost depuse pentru finanţare 549 proiecte de investiţii în sectorul vegetal aferent submăsurii 4.1, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 186,5 milioane de euro.
Precizăm că AFIR a primit solicitări de finanţare peste limita plafonului de depunere a proiectelor, respectiv 200% (ceea ce reprezintă 150.000.000 de euro) faţă de suma alocată pentru această sesiune.
După încheierea evaluării de către experţii AFIR, proiectele vor fi selectate în funcţie de punctajul obţinut la criteriile de selecţie de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare. Selecţia proiectelor se va realiza în limita alocării disponibile aferente acestei sesiuni pentru sM 4.1, componenta sector vegetal, care este de 75.000.000 euro.
Conform Regulamentului de selecţie a proiectelor, pentru această sesiune se aplică principiul conform căruia vor fi declarate neconforme proiectele al căror punctaj estimat va scădea în urma evaluării AFIR sub pragul de calitate corespunzător lunii în care au fost depuse. De asemenea, vor fi declarate neconforme proiectele încadrate greşit din punct de vedere al alocării financiare (alocare distinctă).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Câştigul salarial mediu, mai mare cu 15,8% faţă de anul trecut

Câştigul salarial mediu brut, realizat de cei 77.780 de dâmboviţeni, care au un loc de muncă, au fost de 2423 lei în luna septembrie. Asta înseamnă un salariu nominal mediu net de 1749 lei, cu 15,8% mai mare decât în septembrie 2015. Comparativ cu august 2015, creşterea medie a fost […]