Situație dramatică în învățământul dâmbovițean: Peste 21% din elevi în activitate online, înaintea vacanței anticipate

Din ultima situație epidemiologică la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, prezentată miercuri seara de ISJ Dâmbovița, reiese clar că lucrurile s-au înrăutățit considerabil. Concret, în urma centralizării raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Dâmbovița, situația epidemiologică din mediul școlar, cumulată în ultimele 14 zile, este următoarea:

  • În scenariul 1 (cu toate grupele/clasele în sistem față în față) mai funcționează 391 de unități (din 497), cu 52507 preșcolari/elevi.
  • Alte 72 de unități de învățământ desfășoară activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online. Sunt 16 unități de învățământ cu activitatea față în față suspendată integral sau parțial, ca urmare a aplicării art. 3 alin. (2) din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ) și încă 18 unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. (9) din ordinul comun (aviz DSP/ISJ, hotărâre CJSU).
  • 164 de clase au activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate (5.12%), cu 14046 elevi care continuă activitatea în sistem online (21,10%).
    În ultimele două săptămâni au fost confirmați cu covid 253 depreșcolari/elevi confirmați Covid-19 (0,38%) și 147 salariați din sistem (2,27%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Firme din Germania caută lucrători în construcții

Persoanele calificate în diverse meserii pot aplica pentru unul dintre cele 439 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European oferite prin intermediul rețelei EUREde muncă pentru: muncitor în construcții, maistru în construcții, lucrător în construcții, educator/educatoare, tăietor de carne și lucrător în producție, vopsitor industrial, sudor carbon/ oțel inoxidabil, […]