Situaţia drumului de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga

0 0

Urmare a informaţiilor şi a unor luări de poziţie tendenţioase, apărute în spaţiul public, cu privire la drumul de acces către zona montană Padina – Peştera (judeţul Dâmboviţa), respectiv a drumului de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, pentru o corectă informare a opiniei publice, Consiliul Judeţean Dâmboviţa face următoarele precizări:
În contextul efectuării unor lucrări de excavare pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu -DJ 714 Zănoaga, Consiliul Judeţean Dâmboviţa menţionează faptul că nu a primit nicio notificare oficială din partea contractantului din cadrul acestui proiect, cu privire la intenţia demarării lucrărilor amintite, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, îşi exprimă astfel regretul pentru situaţia dificilă creată la nivelul traficului rutier atât pe drumurile judeţene DJ 714 Glod -Sanatoriul Moroeni – Peştera, cât şi pe drumul de legătură mai susmenţionat, asigurând toţi factorii interesaţi de această problematică de faptul că autorităţile judeţene au luat act de gravitatea celor întâmplate şi au întreprins, în acest sens, toate măsurile şi demersurile necesare pentru soluţionarea favorabilă a cazului, în vederea asigurării accesului permanent către platoul Padina şi Peştera, în sezonul cald.
În consecinţă, în zilele de 1 şi 2 august 2017, au avut loc întrevederi şi discuţii între conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi toate entităţile responsabile cu gestionarea situaţiei, respectiv: reprezentanţii constructorului, proiectantul, conducerea S.C. Lucrări Drumuri şi Poduri S.A., precum şi personalul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În plus, preşedintele Alexandru Oprea a convocat astăzi, 2 august 2017, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, o întâlnire de lucru la care au participat toţi cei amintiţi.
În cadrul acestei întâlniri, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dispus redeschiderea drumului de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, care va fi redat circulaţiei publice în perioada 4 -21 august 2017, prin refacerea platformei drumului în zona excavată şi realizarea măsurilor tehnice corespunzătoare asigurării traficului în condiţii de siguranţă. Totodată, în vederea menţinerii ulterioare a accesului către zona montană a judeţului Dâmboviţa, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dispus, începând cu data de 4 august 2017, începerea lucrărilor pe drumul DJ 714 Sanatoriul Moroeni – Peştera. Astfel, în intervalul 4 – 19 august 2017, S.C. CONI S.R.L. va executa lucrări de covor bituminos pe 2 km de drum (sectorul Glod, de la km 0+000 la km 2+000), iar S.C. LDP S.A. va executa atât lucrări de plombare şi beton ciment pe 3 km de drum (sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni, de la km 2+000 la km 5+000), cât şi lucrări de reprofilare cu adaos de material pietros pe 16 km de drum (sectorul Sanatoriul Moroeni -Zănoaga, de la km 5+000 la km 21+000).
Din data de 21 august 2017, va fi restricţionat temporar accesul tuturor vehiculelor pe drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga, pentru realizarea lucrărilor adjudecate prin licitaţie, accesul spre platoul Padina şi Peştera urmând a se realiza pe ruta alternativă DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina -Peştera.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează, pe această cale, că nu există altă posibilitate pentru menţinerea accesului spre platoul Padina -Peştera decât închiderea temporară a sectoarelor amintite, aşa cum au fost prezentate, şi face precizarea potrivit căreia opinia publică şi agenţii economici vor fi anunţaţi, în timp util, cu privire la acţiunile ce urmează a fi întreprinse pe drumul de acces în zona montană. Precizăm faptul că atât fosta conducere, cât şi actuala conducere a instituţiei au dovedit o preocupare constantă pentru zona montană a judeţului Dâmboviţa şi au promovat cu consecvenţă potenţialul acestei regiuni. În acest sens, menţionăm că autorităţile judeţene au făcut mari eforturi atât pentru redeschiderea drumului de acces în zona montană, cât şi pentru dezvoltarea zonei, din punct de vedere turistic şi economic. Urmare a acestor eforturi, dar şi a iniţiativelor asumate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa referitoare la zona montană, judeţului Dâmboviţa iau fost aprobate, în cadrul Master-Planului investiţiilor în turism, două obiective majore, şi anume: construirea de pârtii de schi în zona Padina – Peştera şi realizarea unei parcări publice, cu dotări conexe, în zona tele-cabinei Padina – Peştera. Pe această cale, precizăm că, la iniţiativa conducerii instituţiei, au fost făcute solicitări pentru includerea în Master-Plan a unui centru multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, îi asigură pe toţi cetăţenii judeţului Dâmboviţa, dar şi pe toate personale interesate de zona Padina – Peştera, de preocuparea sa privind dezvoltarea regiunii montane. În sprijinul acestui fapt sunt şi toate demersurile iniţiate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru declararea staţiunii Moroeni -Padina – Peştera drept staţiune de interes local.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încep lucrările de asfaltare pe şoseaua de centură

Cu privire la execuţia proiectului de modernizare a centurii rutiere ocolitoare a municipiului Târgovişte, primarul Cristian Stan a precizat că, după mai multe discuţii, există un angajament ferm din partea constructorului. Conform graficului convenit, după data de 6 august, adică de săptămâna viitoare, vor începe lucrările de asfaltare, pe acele […]