Sirenele au sunat la ora 10:00 în toată țara, Ziua Ambulanțe! Președintele CJ Dâmbovița: Le mulțumesc ambulanțierilor pentru că sunt alături de noi atunci când avem nevoie, iar în numele tuturor dâmbovițenilor, le urez multă sănătate și putere de muncă!

0 0

Sirenele ambulanțelor au sunat miercuri, la ora 10.00, în toată țara, pentru a marca Ziua Națională a Ambulanței din România. Miercuri sau împlinit 115 ani de existență a Ambulanței din țara noastră.
Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată anual la data de 28 iulie.
Președintele CJ, Corneliu Ștefan a transmis un mesaj ambulanțierilor: „Cu respect și prețuire, urez un sincer „La Mulți Ani” ambulanțier-ilor români! Astăzi, se împlinesc 115 ani de când, pe străzile Bucureștiului, își făcea apariția prima „Salvare” de pe teritoriul țării noastre. De atunci, ambulanța le-a sărit în ajutor celor aflați în suferință, iar cei care lucrează în acest serviciu au dovedit că sunt fideli crezului „Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor”. Le mulțumesc ambulanțier-ilor pentru că sunt alături de noi atunci când avem nevoie, iar în numele tuturor dâmbovițenilor le urez multă sănătate și putere de muncă! La Mulţi Ani!”, acesta a fost mesajul președintelui CJ, Corneliu Ștefan.
Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din București, din inițiativa profesorului Nicolae Minovici. Proiectul de lege privind instituirea acestei zile, votat de Senat la 18 iunie 2014, a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional, la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi pentru, 3 împotrivă și 4 abțineri, iar la 6 martie 2015, președintele Klaus lohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea acestei zile.
Legea nr. 22/2015 privind instituirea zilei

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Copiii sub 6 ani, scutiți de carantină fără testare împotriva Covid-19 la întoarcerea din țări aflate în zone galbene și roșii

Autoritățile au modificat, luni, condițiile de intrare în țară din zonele cu risc epidemiologic și au ridicat vârsta copiilor exceptați de la testare la revenirea din zone galbene și roșii, limita fiind de 3 ani până acum. Astfel, de acum, copiii până în 6 ani sunt scutiți de carantină și […]