Sindicatul funcţionarilor publici cere demisia ministrului sănătăţii

0 0

sindiactIon Oproiu, în calitate de preşedinte al Sindicatului funcţionarilor publici şi personalului din administraţia locală şi de vicepreşedinte al Confederaţiei Meridian, a criticat în termeni duri declaraţia ministrului Sănătăţii, cu privire la desfiinţarea Caselor Judeţene de asigurări de sănătate şi a direcţiilor judeţene de sănătate. Oproiu a amintit că înfiinţarea CASS a pornit de la o decizie tripartită Guvern – Sindicate -Patronate şi l-a acuzat pe Eugen Nicolaescu de „o iniţiativă care reprezintă o mare aberaţie”. în opinia sa, ministrul Sănătăţii este pe cale să comită un abuz, fără să se fi consultat cu partenerii din USL, încălcând „o lege, legea 95/2006, semnată chiar de el pentru a pune mâna pe sumele uriaşe de bani colectate de la populaţie şi patroni”.
Aceeaşi opinie a exprimat-o şi vicepreşedintele Emil Pleşa, cei doi cerând demisia ministrului Sănătăţii şi salvarea celor 8.000 de locuri de muncă din casele judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

UGSR TULBURĂ PACEA SINDICALĂ?!

Având în componenţă organizaţii sindicale, profesionale şi ale pensionarilor, a fost reînfiinţată filiala judeţeană a Uniunii Generale a Sindicatelor din România. Preşedinte este Emil Boghină, iar Ion Oproiu are funcţia de primvicepreşedinte la nivel naţional. Scopul încercării de resucitare a fostei uniuni mamut este, potrivit celor doi, o revitalizare a […]