Sindicaliştii reclamă un deficit de 3700 de funcţionari la nivelul ANAF

0 0

Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a reunit în şedinţă extraordinară pentru a analiza declaraţiile publice privind reducerile de personal, în condiţiile în care sistemul fiscal de colectare şi administrare a bugetului naţional al României are un deficit de aproximativ 3700 de funcţionari publici, generat de lipsa angajărilor din ultimii 7 ani.
Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă repartizată fiecarui salariat, iar timpul alocat muncii prestate suplimentar nu a putut fi compensat cu acordarea de timp liber, corespunzător prevederilor legale in vigoare si nici nu este plătit în consecinţă.
Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii noştri, la nivel naţional, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitaţi lunar salariaţilor din sistemul fiscal din România.
Mai mult, proiectul de hotărare de guvern privind reducerea posturilor vacante în cadrul ministerelor, afecteaza în cea mai mare măsura personalul din ANAF si structurile subordonate, prin acest proiect de hotărare fiind reduse un numar de 3276 posturi vacante, dintr-o instituţie care poate fi considerată de siguranţă naţională prin natura atribuţiilor sale.
Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale vechi si insuficiente (calculatoare, imprimante, softuri, etc) care îngreunează şi mai mult desfăşurarea normală a activitaţii.
Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a purtat discuţii cu ministrul finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoştinţă faptul că există premisele declanşării unui conflict de muncă la nivel naţional, care poate duce la blocarea activităţii de colectare şi administrare a veniturilor la bugetul statului.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Locuri de muncă sezoniere în agricultură -Spania, Campania 2019

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, promovează oferta unui angajator din Spania – SUREXPORT, de 800 locuri de muncă (dintre care 400 locuri pentru femei şi 400 de locuri pentru cupluri), pentru munca sezonieră în agricultură […]