Siguranţă sporită pentru elevii care merg în excursii şi tabere

Ş.E.
0 0

popescuO veste dulce-amară vine pentru cadrele didactice şi elevi-organizarea de excursii, tabere, expediţii în sistemul de învăţământ la toate nivelele nu se mai poate realiza decât de către coordonatori de grup (profesori, diriginţi) care deţin certificat de prim ajutor. Măsura este introdusă prin Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3064/2014, pentru a realiza o protecţie sporită a elevilor în caz de accidente, de calamităţi sau în situaţii de dezastre.
Crucea Roşie Dâmboviţa oferă cursuri de prim ajutor de bază, după metodologia Manualului de Prim Ajutor, cu durata de 12 ore, în valoare de 150 lei de persoană.
Gheorghe Popescu -directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, a precizat într-o conferinţă de presă, că înscrierile se fac la sediul din Târgovişte, din str. Al. I. Cuza nr. 1. Cursurile sunt predate de medici atestaţi ca formatori de prim ajutor de bază, iar SNCRR pune la dispoziţie manuale şi alte materiale didactice specifice acordării primului ajutor.
„În urma absolvirii, fiecare cursant susţine un examen şi primeşte un certificat de absolvire atestat la nivel european şi o legislaţie care atestă capacitatea de a acorda primul ajutor de bază. Crucea Roşie din România este singura care are certificate de prim ajutor recunoscute la nivel european”, a precizat Gheorghe Popescu. Ordinul MEN a fost emis în urmă cu două săptămâni şi are aplicativitate imediată.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Omul, un puzzle care trebuie aranjat

Preot loan ŞTEFĂNESCU Sf. Ap. Pavel, referindu-se la nebunia lumii, scria: „Să nu mai umblaţi de acum cum umblă neamurile, în deşertăciunea minţii lor, întunecaţi fiind la cuget, înstrăinaţi fiind de viaţa lui Dumnezeu, din pricina necunoştinţei care este în ei, din pricina împietririi inimii lor; aceştia petrec în nesimţire […]