Siguranţa pietonilor o prioritate pentru poliţiştii rutieri dâmboviţeni

I.B.

petoniIn perioada 14-20 septembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii de la rutieră vor desfăşura acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii. Acţiunile vor viza atât şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor ce traversează regulamentar, cât şi pietonii angajaţi în traversarea drumului public prin loc nepermis. Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal („ZEBRA”), prin dreptul indicatoarelor „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni. Inainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.
Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului.
Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misiune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.
Elevilor le recomandăm ca după coborârea din mijloacele de transport public, să nu traverseze strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.
De asemenea, în drum spre şcoală sau la reîntoarcerea către casă, pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, să circule numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Preşedintele României , Klaus lohannis a fost la deschiderea anului şcolar în municipiul Târgovişte

Preşedintele României, Klaus lohannis s-a aflat luni, 14 septembrie la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar 2015-2016. Alături de şeful statului a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De la eveniment nu au lipsit: IPS Nifon Mihăiţă, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, […]