Siguranţa in şcoli, o prioritate pentru poliţia dâmboviţeană

I.B.
0 0

scoalaIn conformitate cu Planul de Acţiune al Poliţiei Române, aplicabil la nivel naţional, în perioada 9 – 13 mai a.c., în judeţul Dâmboviţa sunt organizate acţiuni cu efective mărite, prin care se urmăreşte creşterea gradului de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Astfel, de la debutul acestei acţiuni, au fost desfăşurate 136 de activităţi preventive în şcolile din judeţ, dintre care 66 în şcoli din mediul urban şi 70 în unităţi de învăţământ situate în mediul rural. Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţişti de ordine publică, proximitate şi rutieră, au realizat întâlniri informativ – preventive cu elevii, iar temele prezentate au vizat prevenirea violenţei în rândul tinerilor, atât în incinta, cât şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, prevenirea infracţiunilor din sfera crimei organizate şi, nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor de circulaţie. Echipajele de poliţie au asigurat prezenţa, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, pentru fluidizarea circulaţiei şi creşterea siguranţei elevilor. Până în prezent, au fost efectuate 177 de controale cu privire la modul de supraveghere, pază şi acces, conform Legii 333/2003. În urma neregulilor constatate în acest domeniu, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale. Totodată, poliţiştii au depistat 62 de elevi care absentau de la cursuri, fapt pentru care s-a luat măsura informării conducerii şcolilor din care aceştia făceau parte, în vederea luării măsurilor administrative.
Pe parcursul celor trei zile de acţiune, poliţiştii au aplicat 149 de amenzi, dintre care 13 conform Legii 61/1991 şi 113 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sancţiuni aspre pentru contravenţii la Legea alegerilor locale

La capitolul contravenţii electorale, un comunicat MAI arată că printre acestea se numără: „prezenţa altor persoane în cabina de vot, precum şi fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot – se sancţionează cu amendă de la 600 lei […]