Siguranța cetățenilor, în atenția polițiștilor dâmbovițeni 

Date:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat să acționeze misiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, prevenirea faptelor antisociale, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică. 

Polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate pentru a asigura fluența traficului rutier, precum și în zonele de interes, fiind organizate 7 filtre pe raza întregului județ.

În cadrul misiunilor desfășurate, au fost legitimate peste 251 de persoane, controlate  peste 79 de autovehicule și testați 84 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, dintre care 108 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, iar 39 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța traficului, astfel, în urma activităților desfășurate, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare și reținute 7 permise de conducere, dintre care 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Ieri, în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din Târgoviște.

În urma testării șoferului cu mijloacele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana respectivă fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...