„ŞI TU CONTEZI!”, proiect implementat de CJ Dâmboviţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, a participat la Conferinţa proiectului „ŞI TU CONTEZI! -Îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale pentru elevii cu dizabilităţi şi CES din judeţul Dâmboviţa, prin intervenţii armonizate cu nevoile acestora”. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educaţie şi competenţe, Prioritatea de investiţii 10i: „Reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învăţare formale, non formale şi informale pentru reintegrarea în educaţie şi formare”, programul „ŞCOALĂ PENTRU TOŢI”.
Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea unor servicii educaţionale de calitate în judeţul Dâmboviţa, orientate pe nevoile elevilor şi a unei scoli inclusive, prin creşterea participării la învăţământul ante-preşcolar şi preşcolar a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, asigurarea accesului egal la o educaţie de calitate a elevilor, cu accent pe cei aparţinând minorităţii rome şi cei din mediul rural _ comunităţi dezavantajate socio-economic, reintegrarea tinerilor în sistemul educaţional, precum şi îmbunătăţirea componentelor personalului didactic din învăţământul pre-universitar din judeţul Dâmboviţa.
În deschiderea conferinţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, a transmis următorul mesaj: „Proiectul de faţă este unul drag mie, prin specificul său şi pentru grupul ţintă căruia i se adresează, copii cu dizabilităţi şi cu cerinţe speciale din judeţul Dâmboviţa, cu precădere aparţinând comunităţilor dezavantajate socio-economic, minorităţi rome şi locuitori din mediul rural. Pentru aceştia, viaţa poate fi o luptă pentru supravieţuire, familiile nu le sunt mereu alături, astfel că probabilitatea de a beneficia de o educaţie, de a merge în mod constant la ore este una redusă. Nu pot aşadar, să nu salut astfel de iniţiative, care vin în completarea măsurilor pe care noi le luăm, nu pot să nu mă bucur să văd că mai multe unităţi şcolare, printre care şi Şcoala Gimnazială Specială din Târgovişte, au fost prinse în proiect şi consider că trebuie încurajate şi sprijinite cât mai mult astfel de acţiuni.
Mai mult decât sprijinirea acestor copii de a merge la şcoală şi încurajarea lor de a nu abandona timpuriu studiile, proiectul de faţă îşi propune şi acordarea nedis-criminatorie de subvenţii şi pachete cu îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă tuturor copiilor înscrişi în proiect, astfel încât aceştia să nu fie obiectul unor discriminări. Aparte însă de copii, sunt vizaţi tinerii şi adulţii care au abandonat şcoala şi cărora li se va explica importanţa terminării studiilor, oferindu-li-se oportunitatea de a urma programe de tip a doua şansă, în cadrul cărora să poată continua şi finaliza învăţământul obligatoriu, fără a fi nevoiţi să-şi întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenaţi. Trăim timpuri, în care informaţia este esenţială, timpuri în care educaţia nu este şi nu trebuie să fie considerată o opţiune, cu atît mai mult pentru cei care trăiesc în comunităţi defavorizate, în zone la care facilităţile lumii moderne ajung mai greu. Singura şansă a noastră ca societate şi a acestor tineri care fac parte din România de mâine este aşadar educaţia. Şi tocmai de aceea, încurajez astfel de iniţiative, şi îi felicit pe cei care fac eforturi pentru a implementa acest proiect şi le urez mult succes, asigurându-i de tot sprijinul autorităţilor.” Au mai luat cuvântul managerul proiectului, Mugurel Dragomir, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Sorin Ion şi reprezentanţii partenerilor, Tatiana Popa, coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din partea Centrului Judeţean de Asistenţă Educaţională Dâmboviţa, Eugenia Marinescu director al Scolii Gimnaziale Speciale Targovişte şi Alice Cristescu, reprezentant al PARNET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ A REUŞIT SĂ OBŢINĂ FINANŢARE PE POR PENTRU O SERIE DE DRUMURI JUDEŢENE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a reuşit, în cadrul apelului de proiecte POR/2018/6/6.1/5 -proiecte nefinalizate, să obţină finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 11.964.259,93 lei, pentru patru obiective de investiţii iniţiate cu fonduri din bugetul propriu, acestea fiind: – Reabilitare DJ 712A Fieni -Runcu (Badeni) L= 4,138 km – Îmbrăcăminte bituminoasă uşoară […]