SFÂRŞIT DE DRUM LA AUSTRALIAN OPEN PENTRU SORANA CÎRSTEA

Mihai ROŞOIU

Sorana Cîrstea (30 de ani, 68 WTA) a fost eliminată din turul al treilea de la Australian Open, după 2-6, 4-6, cu cehoaica Marketa Vondrousova (20 WTA), dar prin evoluţia de la Melbourne eleva lui Adrian Cruciat a demonstrat că deţine capacitatea să mai urce în ierarhia WTA şi să mai producă rezultate mari.
După 14 zile de izolare într-o cameră de hotel din Melbourne, Sorana Cîrstea a reuşit şi din punct de vedere fizic să reziste cu brio ritmului de la Australian Open, semn că decurge perfect colaborarea cu Teo Cercel, unul dintre cei mai buni specialişti din tenisul românesc, fost preparator fizic al Simonei Halep.
Victoria mare obţinută în faţa Petrei Kvitova în turul al doilea nu a mai fost însă dublată de un nou succes azi, împotriva altei reprezentante a Cehiei, mai ales din cauza numărului mare de erori neforţate, deşi Cîrstea a arătat în multe perioade ale meciului că o poate pune în dificultate pe Vondrousova.
Sori a jucat de multe ori o carte de totul sau nimic, iar până la final a comis 38 de greşeli neforţate în doar 18 game-uri, faţă de cele doar 19 ale adversarei sale. Din punct de vedere al loviturilor direct câştigătoare, situaţia a fost echilibrată 2019 pentru Vondrousova.
Sfertfinalistă la Roland Garros 2009, Cîrstea a început bine, a condus cu 2-1, însă în runda inaugurală, însă nu a reuşit să mai gestioneze chiar schimburile intense de mingi în care părea că deţine controlul. Cehoaica în vârstă de 21 de ani, finalistă la RG 2019, a preluat iniţiativa şi a închis rapid primul set, scor 6-2.
Cu lovituri mai precise şi cu o mişcare mai bună pe linia de fund a terenului, Cîrstea a părut în actul secund că i-a citit jocul cehoaicei, după ce a revenit de la 1-3, la 4-4. Vondrousova a făcut însă break, 4-5, şi şi-a valorificat ulterior serviciul.
Sorana Cîrstea va primi un cec de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox întrebătorul extraterestrul, de Emil Valeriu Popa, Editura Bibliotheca

Există autori care încearcă întotdeauna să îşi formuleze şi să îşi poată menţine acea stare de permanentă nelinişte, stare care este presupusă de întrebările continue pe care le construiesc şi care rămân mai departe aşezate în firea lor ca mod de viaţă, ca o încăpere din care nu mai vor […]