Sesiune suplimentară pentru elevii care nu susţin Evaluarea Naţională din motive medicale

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a examenului de Evaluare Naţională, destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Etapa specială a Evaluării naţionale va avea loc la 14 zile după desfăşurarea primei sesiuni, a precizat ministrul Sorin Câmpeanu, care a prezentat următorul calendar:

  • 5 iulie – limba română
  • 6 iulie – matematică
  • 7 iulie – limba maternă.
    Dacă un elev se îmbolnăveşte la a doua sau a treia probă, se recunosc probele susţinute deja. Şi elevii de clasa a XII-a, care nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an.
  • Calendarul admiterii la liceu pentru absolvenţii clasei a VIII-a a fost modificat printr-un ordin de ministru din 23 aprilie, iar potrivit acestor modificări, repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a opta va avea loc pe 24 iulie. Completarea fişelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinţii trebuie să îsi anunţe intenţia de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CCIA Dâmboviţa derulează cursuri de perfecţionare acreditate de ANC

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa oferă posibilitatea urmării de cursuri acreditate de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), cursanţii, obţinând la finalul cursului, un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europeneVei învăţa cum să structurezi şi ce trebuie […]