Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, mai bogat cu patru autosanitare noi

0 0

ambulanteParcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa se îmbogăţeşte cu patru autosanitare nou-nouţe. Acestea vor fi primite, miercuri, 27 noiembrie, prin programul Ministerului Sănătăţii de îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale din ţară. Este vorba despre patru autosanitare de tip B, dintre care una cu tracţiune intergrală, pentru urgenţe, ultraechipate. Astfel, pe lângă cele 60 de maşini ale instituţiei, vor mai activa încă alte patru autosanitare pe raza judeţului Dâmboviţa: „Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa va primi, mâine, 27 noiembrie, patru ambulanţe noi. Instituţia a primit documentele prin care se anunţă repartizarea acestora. Este vorba de patru ambulanţe, una 4×4 şi trei 4×2, care au fost repartizate de Ministerul Sănătăţii”, a declarat directorul tehnic al SAJ Dâmboviţa, Ing. Oprescu Virgil Cristian.
Ambulanţele, pregătite pentru iarnă
Dacă în restul ţării judeţele sunt sub asediul ninsorilor, judeţul Dâmboviţa este încă ferit de căderile masive de zăpadă. Cu toate acestea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a pregătit pentru temperaturile scăzute din perioada iernii. Rreprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa spun că nu vor avea probleme cu maşinile de intervenţie. In judeţ există 60 de maşini active, la care se adaugă, miercuri, 27 noiembrie, încă patru de la Ministerul Sănătăţii. Maşinile cu care sunt transportaţi pacienţii îndeplinesc toate normele de transport în siguranţă: „Ambulanţele sunt pregătite pentru iarnă, am luat anvelope noi la unele, în procent de 30%, iar celelalte aveau de anul trecut. Acestea sunt echipate corespunzător. De fapt, noi suntem pregătiţi tot timpul, pentru că nu putem să ne asumăm vreun risc”, a declarat directorul tehnic al SAJ Dâmboviţa, Ing. Opres-cu Virgil Cristian. În ceea ce priveşte instalaţia de încălzire a maşinilor, aceasta este verificată tot timpul, deoarece cu ambulanţele mai sunt transportaţi şi nou-născuţi, iar aceştia au nevoie de căldură. Bugetul alocat pentru echipamentele de iarnă ale ambulanţelor se ridică la 30.000 lei pentru tot judeţul Dâmboviţa.
Zone cu risc
Din experienţa anilor trecuţi, zonele greu accesibile pentru ambulanţe sunt localităţile din zonele de sud al judeţului. Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă speră ca autorităţile locale şi cele judeţene să-şi facă treaba şi să deszăpezească toate drumurile pentru ca ambulanţele să ajungă în timp util la cazuri şi să acorde primul ajutor persoanelor cu probleme de sănătate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Judeţul Dâmboviţa, sub cod galben de ninsori şi viscol

Ninsoarea a pus stăpânire, marţi seară, pe mai multe judeţe din sudul ţării, inclusiv pe judeţul Dâmboviţa. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ninsori şi vânt, valabilă pentru judeţele din sudul ţării. în intervalul 26 noiembrie, ora 20:00 – 27 noiembrie, ora 14:00, în Banat, Oltenia şi […]