Serviciile publice comunitare de pașapoarte din țară au preluat  în  ultima lună, 24.564 cereri de pașaport

Date:

În perioada 15.04.2024 – 21.04.2024, serviciile publice comunitare de pașapoarte din țară au preluat 24.564 cereri de pașaport, fiind eliberate 20.839 documente de călătorie.

De asemenea, în perioada de referință, au fost preluate, atât în țară, cât și în străinătate, 3.448 de cereri de pașapoarte pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate.

Totodată, prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, disponibil pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, în perioada 15.04.2024 – 21.04.2024, au fost efectuate programări pentru 22.611 persoane, iar aproximativ 7% dintre acestea au efectuat programarea în vederea depunerii cererii pentru eliberarea pașaportului în aceeași zi.

Pentru următoarele 90 de zile, prin intermediul platformei de programări on-line https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta, au fost efectuate 32.280 programări on-line, gradul de ocupare al programărilor on-line fiind de doar 17,08 %. Având în vedere aceste aspecte, pentru ca timpul de așteptare la ghișeu să fie zero, recomandăm cetățenilor să se programeze pentru obținerea pașaportului românesc, accesând platforma de programări on-line https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte/programari/harta.

În ceea ce privește termenul mediu de soluționare a cererilor de eliberare a pașapoartelor simple electronice, înregistrat la nivel național în cazul persoanelor care au solicitat ridicarea documentului de călătorie din țară, în perioada 15.04.2024 – 21.04.2024, acesta a fost de 1.58 zile lucrătoare, în timp ce, pentru persoanele care au optat pentru ridicarea pașaportului simplu electronic de la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, timpul mediu înregistrat de la preluarea cererii și până la expedierea pașaportului simplu electronic către Ministerul Afacerilor Externe, a fost de 2 zile lucrătoare.

În săptămâna anterioară au fost transmise 9.803 SMS-uri de informare cu privire la recepția pașapoartelor în ghișeele de eliberare, având ca efect eliberarea unui număr de 1.424 de pașapoarte în aceeași zi (20%) și 1.127 în următoarea zi lucrătoare (18%).

În perioada menționată, 2.133 cetățeni români, care dețin documente de călătorie valabile, au fost notificați prin SMS cu privire la expirarea pașapoartelor în următoarele 6 luni.

De asemenea, având în vedere faptul că, în perioada 01.05.2024 – 06.05.2024, la nivelul structurilor de pașapoarte nu se va desfășura activitatea de lucru cu publicul, pentru informații actualizate referitoare la programul serviciilor publice comunitare de pașapoarte în perioada următoare, recomandăm cetățenilor români să consulte site-ul Direcției Generale de Pașapoarte, https://pasapoarte.mai.gov.ro, secțiunea Contact, Program relații cu publicul-Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte, sau site-urile instituțiilor prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...