Senatorul Adrian Ţuţuianu, amendamente la proiectul Legii privind suspendarea rambursării creditelor

În ultima şedinţă a Senatului României, desfăşurată prin mijloace electronice , în cadrul dezbaterilor, senatorul Pro România a avut două intervenţii concrete . Prima s-a referit la propunerea legislativă pentru suspendarea rambursării creditelor. „Am avut o intervenţie pe subiect, subliniind cel puţin două componente esenţiale ale acestui proiect (diferit de cel cu care Guvernul Orban-Cîţu sa făcut de râs): o sferă mai largă a debitorilor şi prevederea expresă că dobânda datorată nu se capitalizează (anatocismul nu poate fi acceptat în situaţii de criză ca cea pe care o trăim astăzi)”- a spus Adrian Ţuţuianu.
Al doilea proiect s-a referit la aplicarea unor scutiri de la plata chiriilor pentru perioada aferentă stării de urgenţă.
„Proiectul a provocat dezbateri foarte aplicate în Comisia economică, industrii şi servicii şi cred că, prin amendamentele pe care le-am adus acolo, am îmbunătăţit textul propunerii legislative şi l-am echilibrat între interesele proprietarului – chiriaşului.În esenţă: locatarii, operatori economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot suspenda, la cerere, fără dobânzi sau alte penalităţi, plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru.La rândul lor, locatorii sunt scutii de la plata obligaţiilor aferente chiriilor neîncasate”- a mai precizat vicepreşedintele Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AJOFM Dâmboviţa-precizări privind acordarea şomajului tehnic

În conformitate cu prevederile OUG 32/2020 care modifică şi completeză OUG 30/2020 (şomajul tehnic), AJOFM Dâmboviţa face următoarele precizări: De prevederile OUG 30/2020 beneficiază TOŢI salariaţii operatorilor economici care reduc sau întrerup temporar activitatea, total sau parţial, ca urmare a efectelor pandemiei determinată de răspândirea COVID -19; Pentru salariaţii care […]