Published On: vin, apr. 3rd, 2020

Senatorul Adrian Ţuţuianu, amendamente la proiectul Legii privind suspendarea rambursării creditelor

Share This
Tags

În ultima şedinţă a Senatului României, desfăşurată prin mijloace electronice , în cadrul dezbaterilor, senatorul Pro România a avut două intervenţii concrete . Prima s-a referit la propunerea legislativă pentru suspendarea rambursării creditelor. „Am avut o intervenţie pe subiect, subliniind cel puţin două componente esenţiale ale acestui proiect (diferit de cel cu care Guvernul Orban-Cîţu sa făcut de râs): o sferă mai largă a debitorilor şi prevederea expresă că dobânda datorată nu se capitalizează (anatocismul nu poate fi acceptat în situaţii de criză ca cea pe care o trăim astăzi)”- a spus Adrian Ţuţuianu.
Al doilea proiect s-a referit la aplicarea unor scutiri de la plata chiriilor pentru perioada aferentă stării de urgenţă.
„Proiectul a provocat dezbateri foarte aplicate în Comisia economică, industrii şi servicii şi cred că, prin amendamentele pe care le-am adus acolo, am îmbunătăţit textul propunerii legislative şi l-am echilibrat între interesele proprietarului – chiriaşului.În esenţă: locatarii, operatori economici, profesionişti şi autorităţile publice şi entităţile juridice de drept privat a căror activitate a fost întreruptă sau restrânsă prin aplicarea unor acte ale autorităţilor publice în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot suspenda, la cerere, fără dobânzi sau alte penalităţi, plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii sau puncte de lucru.La rândul lor, locatorii sunt scutii de la plata obligaţiilor aferente chiriilor neîncasate”- a mai precizat vicepreşedintele Pro România.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>