Semnal: Proceduri neautorizate practicate în saloanele de înfrumuseţare

În urma acţiunii tematice de control, iniţiată de Ministerul Sănătăţii şi care a vizat verificarea produselor cosmetice, a produselor biocide şi a altor produse utilizate în cabinetele de înfrumuseţare, în unităţile sanitare private şi publice, inspectorii sanitari au constatat că, în cadrul unor saloane de înfrumuseţare se practică procedura de mezote-rapie cu ace-microneedling-ul, procedură efectuată de către personal fără pregătire medical şi neautorizată.
Folosirea procedurii de mezoterapie cu ace de către personal fără pregătire me-dicală,reprezintă o încălcare flagrantă a competenţelor profesionale medicale, prin utilizarea unui dispozitiv medical de clasa a treia, cu toate riscurile de transmitere a unor boli infecţioase şi a generării de prejudicii fizice, estetice şi psihologice.
Această procedură nu se regăseşte în lista activităţilor ce pot fi desfăşurate în cabinetele de înfrumuseţare, conform OMS 1136/2007 şi nu respect Regulamentul UE
1223/2007.
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a interzis desfăşurarea acestei activităţi, având în vedere posibilul risc pentru sănătate. Totodată aduce la cunoştinţa opiniei publice că o astfel de procedură nu poate fi realizată decât în cadrul cabinetelor medicale de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua statisticianului - 160 de ani de statistică oficială în România

Ca ştiinţă şi metodă de lucru pentru multe domenii de activitate, statistica are o tradiţie milenară şi a evoluat de-a lungul timpului datorită nevoii de cunoaştere, odată cu celelalte ştiinţe cum ar fi matematica, economia, sociologia, scriind istoria în cifre relevante şi pline de semnificaţii. Astăzi este unanimă părerea că […]