Semnal de alarmă, o persoană se poate infecta în 10 secunde de la contactul cu un bolnav care are tulpina indiană COVID-19

O persoană se poate infecta în 10 secunde de la contactul cu un bolnav care are deja tulpina indiană COVID-19, semnalul este tras chiar de experţii care avertizează că virusul ar putea câştiga cursa şi ar putea închide mai repede sezonul relaxărilor din Europa. Până în august, răspândirea variantei Delta va ajunge la 90 la sută, avertizează specialiştii în sănătate publică şi epi-demiologii. Profesorul de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheş a atras şi el, la rândul său, atenţia, că, într-adevăr, tulpina Delta face ca un număr tot mai mare de persoane să fie infectate la nivel internaţional, însă cele vaccinate anti-COVID-19 fac o formă mai uşoară a bolii cu simptome moderate sau uşoare, într-o postare pe Facebook.
ATENŢIE, sezonul estival îi face pe tot mai mulţi oameni să-şi intensifice deplasările, întâlnirile, să intre în aglomeraţii, acolo unde boala se răspândeşte mai uşor. De asemenea, aerul condiţionat face condiţiile pentru transmiterea virusului mai favorabile.
Varianta Delta (indiană) a coronavirusului se poate transmite după un contact „înfricoşător de scurt”, de doar câteva secunde, cu o persoană bolnavă de Covid-19, potrivit experţilor citaţi de Guardian.
Potrivit unei investigaţii făcute în Australia, după analizarea imaginilor înregistrate de camere de supraveghere, varianta Delta a Sars-Cov-2 s-a transmis de la o persoană infectată la una sănătoasă în doar 5-10 secunde într-un mall din Sydney, fiind consemnate cel puţin două astfel de cazuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Evaluare Naţională 2021: informare privind rezultatele obţinute de candidaţi (înainte de depunerea/soluţionarea contestaţiilor)

Ministerul Educaţiei a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională în perioada 22 – 25 iunie 2021. Rezultatele (înainte dedepunerea/soluţionarea contestaţiilor) au fost publicate la ora 10:00, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.Rata de participare a fost de 93,9%: 123.122 de candidaţi prezenţi (dintr-un total […]