SEMNAL DE ALARMĂ! NU MAI ARDEȚI VEGETAȚIE USCATĂ 

Date:

 Pe parcursul weekend-ului eforturile echipajelor de intervenție s-au concentrat în special asupra incendiilor de vegetație uscată, mobilizând resurse semnificative pentru localizarea și lichidarea a 9 astfel de incendii, care au afectat peste 19 hectare de teren.

ISU Dâmbovița face  apel la cetățeni să manifeste responsabilitate și să înțeleagă că focul, dacă scapă de sub control, poate provoca pagube materiale importante și poate pune în pericol viețile.

 Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise! 

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

 Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală. 

Pagubele zilnice sunt semnificative pentru fauna și mediul din zonele afectate de foc, iar situațiile pot deveni dezastruoase dacă în zonele respective se află locuințe, păduri sau instalații tehnologice.       

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...