Seminar de instruire al Crucii Roşii Dâmboviţa

0 0

Pe parcursul a trei zile, la Sinaia are loc un seminar de instruire al Crucii Roşii Dâmboviţa. Este vorba despre tradiţionalul seminar de instruire a preşedinţilor subfilialelor aparţinând Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – filiala Dâmboviţa.
Principalele teme supuse atenţiei în cadrul întâlnirii de lucru au vizat atât aspectele relevante care contribuie la fundamentarea activităţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – filiala Dâmboviţa, cât şi normele legislative în baza cărora funcţionează. Prin acest seminar se pune accentul şi pe optimizarea activităţii subfilialelor, care să ofere alternative de dezvoltare adaptate la necesităţile din teritoriu. Gazdele acestui seminar au fost inspectorul de specialitate al Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu şi secretarul Eugen Florea.
De la eveniment nu a lipsit Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, care a subliniat, în cadrul unei scurte intervenţii, importanţa conlucrării dintre Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Crucea Roşie Română, punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat dar şi pe nevoile din teritoriu.
Seminarul a avut drept scop şi atingerea unor subiecte cheie, legate de management, lucrul în echipă, principalele reglementări cu privire la organizarea unei filiale, stimularea voluntarilor şi alte lucruri de interes care să conducă la optimizarea activităţii Crucii Roşii.
Silviu Lefter, directorul Crucii Roşii Române, a subliniat importanţa conlucrării dintre instituţiile statului şi Crucea Roşie Română, punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat. Nu a omis să sublinieze că Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa este una de top ce trebuie luată drept exemplu şi de alte filiale din ţară.
Col. Viorel Matei, inspectorul şef al IJJ Dâmboviţa a prezentat un raport privind rolul forţelor de ordine în intervenţia la dezastre. Asigurare pază proprietăţi şi bunuri ale populaţiei afectate. Modalităţi comune de intervenţie în situaţii de dezastre – Jandarmerie/ Crucea Roşie Dâmboviţa. Şi inspectorul şcolar general prof. Ion Sorin a ţinut să puncteze rolul important pe care îl are Crucea Roşie Dâmboviţa în cadrul activităţilor desfăşurate în unităţile şcolare dâmboviţene. Participanţii la seminar au fost reprezentanţi ai celor 89 de subfilialele de Cruce Roşie din Dâmboviţa, voluntari cu ajutorul cărora Filiala Dâmboviţa implementează cu succes proiectele umanitare la nivelul judeţului nostru. Nu au lipsit invitaţii de la CJ Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgovişte, parlamentari.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează, la sediul său din Târgovişte

Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează, la sediul său din Târgovişte