SELECȚIONATA AJF DÂMBOVIȚA A RATAT FINALA CUPEI REGIUNILOR

Mihai ROŞOIU
1 0

Selecționatele AJF Brașov și AJF Prahova vor juca finala Cupei Regiunilor, competiție organizată de FRF pentru fotbaliștii amatori.

La ediția din acest sezon a Cupei Regiunilor au participat doar șase AJF-uri, grupate în două grupe: Prahova, Giurgiu, Dâmbovița – grupa 1, respectiv Brașov, Vaslui și Harghita – grupa 2.

Selecționata AJF Brașov a câștigat și ultimul meci din grupa a 2-a a Cupei Regiunilor. Elevii lui Liviu Nicolae s-au impus, miercuri seara, la Tărlungeni, cu scorul de 2-1 (1-0) în meciul cu selecționata AJF Vaslui prin golurile marcate de Nicolae Mariean și Sebastian Florea.

Brașovenii au câștigat grupa cu punctaj maxim, 12 puncte.

AJF Brașov: Florica – Dragomir, Căldărea, Gîlborcea, Stana (Munteanu 46) – Curcubata (Pencea 46), Lupu, Isac (Moldovanu 83) – Grideanu, Mariean (Florea 75), Dîrstaru (Grigore 65).

”Vom juca finală și într-un astfel de meci se poate întâmpla orice. Ne vom face temele pentru finală, pentru că vom avea timp să analizăm adversarul. Pe hârtie cei de la Prahova sunt favoriți ținînd cont de experiența acumulată în ultimii ani, dar noi vom compensa prin tinerețea și elanul jucătorilor”, a spus dâmbovițeanul Liviu Nicolae, antrenorul selecționatei Brașovului pentru liga2.prosport.ro.

La meciul cu AJF Giurgiu, selecționata AJF Prahova antrenată de Iulius Mărgărit, Dragoș Mihalache și Cristian Burlacu a format lotul pe scheletul primelor două clasate în Liga A Prahova, CS Păulești și Atletic United. Lotul a cuprins următorii jucători: Ionuț Marinică, Alexandru Trifan, Marius Oprea, Alexandru Ștefan, Alexandru Mihăilă, Theodor Bojoagă, Narcis Țînțaru, George Bencea, Horia Nicolae, Cătălin Ruptureanu, Cătălin Comnoiu, Cosmin Tudor, Ionuț Enciu, Mihai Buză, Andrei Baciu și Cristian Gavrilă.

Câștigătoarea finalei de la Buftea va reprezenta România în Regions’ Cup 2022 – 2023.

UEFA a stabilit, la finalul anului trecut, grupele pentru tururile preliminare și intermediare ale competiției Regions Cup 2022 – 2023. Conform FRF, pentru această ediție s-au înscris 36 de asociații, Malta și San Marino urmând să participe cu echipe naționale de amatori, iar restul vor fi reprezentate de selecționatele regionale care vor câștiga competițiile naționale de calificare, informează liga2.prosport.ro.

Reprezentantele celor 31 de asociații cu cei mai mari coeficienți de competiție, printre care și România, vor începe în runda intermediară, celelalte cinci participând la turneul preliminar pentru a ocupa singurul loc rămas în runda intermediară.

Selecționata României a fost repartizată în Grupa 6, din care mai fac parte Irlanda, Bulgaria și San Marino. Meciurile se vor disputa la Albena, în Bulgaria, în perioada 25-31 octombrie 2022.

Cele opt câștigătoare ale grupelor din turul intermediar se vor califica la turneul final ce va avea loc în iunie 2023.

Competiția revine în urma anulării ediției 2020/21 din cauza pandemiei de COVID-19. Cea mai recentă ediție a fost în 2018-2019.

Aflată la ediția cu numărul 12, UEFA Regions’ Cup este o competiție dedicată echipelor practicante de fotbal amator, alcătuite din jucători care nu au evoluat niciodată la nivel profesionist.

Competiția este organizată de UEFA, iar gazda turneului final va fi selectată de către forul european din rândul celor 8 echipe care vor obține calificarea.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Lumea, condusă de bolnavi (58)

Pierre Accoceși dr. Pierre RentchnickDeși era conștient că o boală neglijată, până la urmă se răzbună pe trupul afectat, accelerând distrugerea acestuia, Churchill, con-strîns de situația limită în care se afla atît țara sa, cât și guvernul, din cauza bombardamentelor germane, se decide să-i acorde cea mai mare încredere medicului […]