ȘEFUL VOLEIULUI ROMÂNESC VORBEȘTE DESPRE „O REVOLUȚIE” ÎN ACEST SPORT DE LA VENIREA SA ÎN FRUNTEA FRV

Date:

Adin Cojocaru, președintele FRV, vorbește despre schimbările majore și succesele notabile după trei ani de administrare

Într-un interviu amplu, Adin Cojocaru, președintele Federatiei Romane de Volei (FRV), aduce în prim-plan realizările notabile și schimbările semnificative implementate în voleiul românesc în ultimii trei ani. Sub conducerea sa, FRV a reușit să redefinească paradigma voleiului în țară, implementând măsuri inovatoare și obținând succese remarcabile.

Creșterea Numărului de Sportivi și Implementarea Obligativității Echipelor de Juniori:

Una dintre schimbările majore a fost creșterea numărului de sportivi legitimati, prin implementarea măsurii care cere tuturor echipelor de seniori să aibă și echipe de jucători. Acest pas a contribuit la creșterea bazei de talente și la consolidarea viitorului voleiului românesc.

Transmiterea Meciurilor pe Social Media și TV:

FRV a adus voleiul mai aproape de fani prin transmiterea tuturor meciurilor pe social media și posturi TV, inclusiv înființarea FRVTV, asigurând astfel o vizibilitate crescută și o legătură mai puternică între sportivi și suporteri.

Promovarea Jucătorilor Români:

O altă măsură de impact a fost impunerea unui număr minim de sportivi români în teren, contribuind la dezvoltarea și promovarea jucătorilor autohtoni, consolidând astfel prezența României în competițiile internaționale.

Cresterea Nivelului Loturilor Naționale:

Eforturile depuse în creșterea nivelului loturilor naționale s-au materializat în performanțe remarcabile, cum ar fi calificarea echipei naționale de seniori în sferturile de finală ale Campionatului European, marcând o victorie istorică contra campioanei olimpice Franța.

Schimbarea Strategiei Manageriale:

O altă schimbare semnificativă a fost revizuirea strategiei manageriale, adaptată noilor provocări și exigențelor competitivității internaționale.

Dezvoltarea și Pregătirea Profesională:

FRV a investit masiv în dezvoltarea și pregătirea profesională a sportivilor și antrenorilor, introducând programe de formare menite să aducă voleiul românesc la standarde superioare.

Succesele în Competițiile Europene:

Voleiul românesc s-a remarcat prin două echipe feminine calificate în grupele Champions League (CSM Volei Alba Blaj si CSM Târgoviște) și două echipe finaliste în cupele europene (CEV Cup – CSM Volei Alba Blaj si Challenge Cup – CSM Lugoj). Anul acesta, CSM Volei Alba Blaj se află în grupe la feminin, iar CSM Arcada Galați la masculin.

Organizarea Turneului Final al Campionatului European U18:

România se pregătește să găzduiască Turneul Final al Campionatului European U18 la Blaj în 2024, cu participarea echipei naționale, consolidând astfel statutul țării în circuitul competițional european.

Inovații în Pregătirea Tinerilor Talente:

Centrele Olimpice pentru loturile U18, inițiate la Blaj pentru feminin și la Ramnicu Vâlcea pentru masculin, au creat un mediu propice dezvoltării tinerilor talente, implementând metode moderne și cursuri susținute de antrenori străini cu experiență.

Extinderea Bazei Sportive și Crearea Centrului Sportiv la Sala „Antilopa”::

Numărul de structuri sportive sub FRV a crescut la 186, iar sportivii legitimați au ajuns la 7170, reflectând o creștere semnificativă față de 2020 (doar 4300). Una dintre măsurile inovatoare a fost crearea unei baze sportive la sala „Antilopa„. Această facilitate modernă va oferi condiții optime pentru pregătirea și performanța sportivilor.

Management Profesionist și Direcție Tehnică și de Marketing:

Aparatul administrativ a fost consolidat cu un director tehnic pentru o accentuare a aspectelor tehnice și un director de marketing pentru a crea și promova un produs de calitate.

Implementarea Proiectului „Volei în Fiecare Școală”:

Proiectul „Volei în Fiecare Școală” a fost implementat prin proiectul Erasmus+ „Play Volleyball Grow With It” consolidând colaborarea între cluburi și școli și extinzând cunoștințele profesorilor de educație fizică și antrenorilor.

Obiective pentru Viitor:

Cu ochii îndreptați spre viitor, obiectivul FRV este ca echipele naționale de seniori și senioare să ajungă în sferturile de finală la CE2026, având deja calificarea băieților pentru CM2025.

Sub conducerea lui Adin Cojocaru, FRV a reușit să transforme voleiul românesc prin inovație, performanță și implicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...