Șeful liberalilor din județ: “În Dâmbovița alianța cu PSD s-a terminat!”

Date:

La conferința de presă susținută săptămâna aceasta la sediul partidului, senatorul Virgil Guran, șeful liberalilor dâmbovițeni,  a anunțat oficial că „în Dâmbovița alianța cu PSD s-a terminat”.

Vicepreședintele Senatului nu a făcut un secret din faptul că au mai fost neînțelegeri și în trecut, social-democrații fiind adversari politici dar s-a căutat ca împreună să rezolve probleme de interes pentru Dâmbovița:

„Am crezut că suntem parteneri de coaliție, suntem serioși, dar văd că nu se poate așa ceva! Lucrurile au pornit de la prima fază în care unii au demonstrat că se cred stăpâni pe moșie, cu alocarea microbuzelor electrice. Când din 31 de microbuze s-au creat niște criterii și  doar patru au ajuns la primăriile cu primari PNL, cu toate că exista un algoritm, în funcție de ponderea pe care o avem în județ. Culmea este că și aici s-a discutat cu o parte din așa-zișii primari care sunt curtați de PSD. Am cerut explicații președintelui CJ Dâmbovița și i-am solicitat să elimine discriminarea. (…) Ajungem la ziua  când s-a alocat pe localități  cota de 6% din impozitul pe venit. Noi reprezentăm  25% din populația județului, deci avem primari care conduc 25% din cetățenii dâmbovițeni. Se cuveneau 25% din fonduri să meargă spre investiții în comunitățile conduse de aleși PNL. Domnul președinte al Consiliului Județean nu a dorit să se facă acest lucru și a împărțit banii pe alte criterii.”

A mai spus președintele PNL Dâmbovița că banii repartizați de Consiliul județean sunt puțini în raport cu sumele alocate de la Guvern pentru susținerea proiectelor și programelor de investiții dar „deranjează echitatea”:

„Cum poți să vii să spui că în localitățile conduse de primari PNL nu există contribuție? Vorbim de impozit pe venit, s-a vorbit de echitate. Păi Găești și Titu au o contribuție mai mare decât Târgoviștea, la impozit pe venit. Pentru că, adunat, au mai mult angajați, sunt mai multe venituri pe care le aduc, pentru că au întreprinderi mari. Avem Arctic la Găești iar la Titu Grupul Renault are acolo centrul tehnic, nu mai vorbim de alte societăți. Am hotărât că nu putem să participăm la astfel  de bătaie de joc iar consilierii noștri , am stabilit în partid, în semn de protest nu au participat la ședință!”

Deși a precizat că va respecta coaliția la nivel național, președintele Virgil Guran s-a pronunțat fără echivoc în privința relației între liberali și social-democrați, la nivel județean:

“În Dâmbovița alianța cu PSD s-a terminat! Respect alianța la nivel național, mă aliniez acolo, unde sunt și cu funcțiile pe care le am, o să-mi continui activitatea și o să sprijin cu tot ce pot, o să-mi spun părerea când sunt anumite derapaje. Dar, la nivel de Județul Dâmbovița, această alianță s-a încheiat!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...