Secretarul de Stat pentru învăţământ superior, Gigei Paraschiv, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgovişte

0 0

La sfârşitul săptămânii trecute, Secretarul de Stat pentru învăţământ superior, Gigel Paraschiv, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgovişte. Alături de rectorul universităţii, conf. univ. dr. Călin D. Oros, au fost prezenţi membri ai Consiliului de Administraţie şi ai Senatului Universităţii „Valahia”.
Agenda întâlnirii a inclus discuţii referitoare la clasificarea şi ierarhizarea universităţilor, acreditarea şcolilor doctorale, internaţionalizarea universităţilor, finanţarea acestora, dezvoltarea bazei materiale, colaborarea cu mediul economic, cercetarea ştiinţifică universitară.
Rectorul universităţii a declarat că este o mare plăcere şi onoare să fie alături de profesorul Gigel Paraschiv şi a apreciat sprijinul oferit de acesta de-a lungul timpului. Călin Oros a precizat că Universitatea „Valahia” este o universitate comprehensivă, antre-prenorială, regională, competitivă naţional, cu vizibilitate internaţională.
Secretarul de Stat Gigel Paraschiv a vorbit, printre altele, despre strădania universităţilor în atragerea de resurse. Opinia acestuia este că fiecare universitate ar trebui sa îşi facă o analiză SWOT, să iasă în evidenţă cu punctele tari şi să remedieze punctele slabe cu costuri cât mai reduse. Totodată, Gigel Paraschiv a discutat despre buna colaborare cu rectorii universităţilor din ţară, despre presiunea internaţionalizării, dar şi despre cercetarea ştiinţifică şi importanţa parteneriatelor cu mediul economic.
Programul întâlnirii a cuprins şi vizitarea Rectoratului din Campusul universitar.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Referendumul propus de Preşedinte este unul inutil, scump şi de faţadă!

Preşedintele lohannis vrea un referendum pe 26 mai, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, însă nu s-a decis ce să întrebe exact. Deputatul PSD Dâmboviţa, conf. univ. dr. Claudia Gilia nu a ezitat şi a făcut o declaraţie polică pe această temă în cadrul căreia parlamentarul dâmboviţean a criticat dur […]