SE VA RELANSA CAMPIONATUL… CINE VA REPREZENTA DÂMBOVIŢA LA JOCUL DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA A 3-A?!

S.A.
0 0

Înelu raduntr-o emisiune de televiziune locală, sponsorul echipei GLORIA CORNEŞTI, domnul NELU RADU, a declarat că este decis, dacă va termina campionatul tot pe locul întâi, să cedeze de bună voie dreptul de participare la jocul de baraj pentru promovare în Liga a 3-a echipei de pe locul doi.
Evident, o asemenea ştire în direct a surprins (pe mulţi, chiar dacă domnul N. RADU mai anunţase această intenţie prin presa scrisă).
Am avut şansa ca, în acea emisiune televizată în direct, să fiu coleg de
platou cu NELU RADU.
Trebuie să recunosc că am fost surprins de prezenţa domniei sale într-o emisiune TV cu mine, ştiind faptul că relaţiile noastre erau amicale, în interesul „serviciului”, nu şi prieteneşti.
Pentru cei ce nu au urmărit emisiunea, pot afirma că a fost o reuşită, meritul fiind şi al moderatorului, MARIUS DUMITRACHE.
Dar revenind la ştirea furnizată de NELU RADU, comentată în fel şi chip de toţi, fiecare cu părerea sa. Recunosc că şi pe mine m-a surprins, gândindu-mă că R.O.A.F.-ul nu prevede într-un articol aşa ceva.
Practic R.O.A.F.-ul spune că fiecare A.J.F. trebuie să anunţe, în scris, câştigătoarea Ligii a 4-a în judeţul respectiv la seniori şi juniori A1.
F.R.F. pune o singură condiţie, că echipa participantă la jocul de baraj va avea drept de joc numai dacă are personalitate juridică, respectiv CERTIFICAT DE IDENTITATE SPORTIVĂ emis de MINISTERUL SPORTULUI.
Apoi, înainte cu 10 zile, clubul respectiv trebuie să înainteze la F.R.F. un tabel cu 18 jucători cu drept de joc, vizat de A.J.F.
După ce s-a stabilit cu ce judeţ va fi împerecheată DÂMBOVIŢA, tot F.R.F. stabileşte localitatea, A.J.F.-ul în care va avea loc jocul de baraj, într-o singură manşă, câştigătoarea urmând să evolueze în Liga a 3-a, în ediţia următoare, 2013-2014.
După ce s-a confirmat la F.R.F. echipa câştigătoare, F.R.F. stabileşte şi preţul pe care urmează să-l plătească fiecare echipă pentru organizare la A.J.F.-ul respectiv, cel care se va ocupa de toate în ziua jocului, exact ca la un meci oficial de ligă naţională. Nu se ştie care va fi cota parte a fiecărei echipe, ştiu doar că anul trecut a fost de câte 3.000 lei plătiţi înainte cu 5 zile de ora jocului la A.J.F.-ul care organizează partida.
Neachitarea sumei respective la F.R.F. nu mai programează jocul, dând câştig de cauză echipei care a plătit la timp.
Acum, să zicem (nu sunt sigur, îmi dau şi eu cu presupusul, repet, fiind un caz inedit în fotbalul românesc la acest nivel) că domnul Nelu Radu va depune un memoriu către A.J.F. DÂMBOVIŢA, prin care să motiveze faptul că nu doreşte să participe la jocul de baraj.
Probabil că A.J.F. va cere informaţii suplimentare la F.R.F., cum se procedează în acest caz. Presupun că A.J.F. DÂMBOVIŢA nu poate să piardă dreptul de a avea o echipă din Liga a 4-a care să participe la jocul de baraj. Probabil că i se va da acceptul echipei de pe locul doi, dacă va îndeplini condiţiile citate mai sus.
Gestul domnului NELU RADU, cum spuneam, a surprins pe toată lumea, dar are meritul că a anunţat public decizia sa, acum, când mai sunt destule etape (8) de jucat. Să zicem că NELU RADU se va ţine de cuvânt, ce urmează? După cum arată clasamentul, la această dată, în Liga a 4-a, şanse de a ocupa locul doi în final au F.C. ANINOASA şi FLACĂRA MORENI.
Cum spuneam, prima condiţie este C.I.S.-ul. Din câte ştim, ANINOASA are documentele înaintate, mai trebuie să se deplaseze la MINISTERUL SPORTULUI, să-şi ridice C.I.S.-ul. FLACĂRA MORENI nu are C.I.S., deci
nici personalitate juridică, şi în acest moment nu ar avea dreptul de participare la jocul de baraj, dacă ar termina competiţia pe locul doi.
Apropo, BRADUL MOROENI
are C.I.S. Abia acum aşteptăm să vedem reacţia celor de la ANINOASA şi MORENI, dacă într-adevăr îşi doresc participarea în Liga a 3-a. Cum baza sportivă ANINOASA stă bine, îi mai trebuie tunel mobil de la teren la cabine, iar la MORENI trebuie amenajate cabinele, cum au fost cu vreo 20 de ani în urmă.
Oricare dintre aceste echipe poate ocupa locul unu sau doi, de aceea este bine de ştiut cam ce-i aşteaptă, că de vorbit, de acuzat în stânga şi-n dreapta, i-am văzut, să-i vedem dacă sunt în stare măcar să participe la jocul de baraj. De bine, de rău, GLORIA CORNEŞTI a făcut-o de mai multe ori… Experienţa mea în domeniu îmi spune că trebuie să dăm credit celor trei echipe care deocamdată se luptă pentru primul loc, iar NELU RADU nu poate înainta vreun memoriu către A.J.F., decât dacă este câştigătorul campionatului şi matematic.
Până atunci cred că disputa este deschisă, practic prin această decizie a lui NELU RADU s-a lansat campionatul Ligii a 4-a, până când una dintre echipe va fi declarată şi matematic campioană de judeţ.
Mai sunt 8 etape, timp suficient, dar după calculul hârtiei, după cum are fiecare echipă de disputat cele 8 jocuri, şansele rămân tot la GLORIA
CORNEŞTI, apoi la F.C. ANINOASA şi FLACĂRA MORENI (teoretic).
Sincer, m-aş bucura ca, în ediţia următoare (2013-2014), judeţul DÂMBOVIŢA să aibă o nouă echipă în Liga a 3-a. Probabil vor fi 3 sau chiar 4, nu se şite încă, dar e de preferat să avem cât mai multe.
Dacă doresc cu adevărat cele două echipe, au timp să-şi rezolve şi C.I.S.-ul, dacă nu vor invoca tot felul de motive.
Abia atunci le vom cunoaşte adevărata valoare. Este vorba doar de participarea la jocul de baraj, asta nu înseamnă că acel meci este şi câştigat.
Prestigiul că au participat la baraj rămâne, iar experienţa ajută pentru viitor.
Unii au comentat că NELU RADU a creat doar o „diversiune” între echipe, dar, personal, nu cred că este aşa, îl ştim totuşi om de cuvânt.
Dar până atunci să aşteptăm decizia domniei sale, între timp va curge multă cerneală pe hârtie, cu tot felul de comentarii pro sau contra.
Personal, mă opresc aici şi voi comenta numai după ce am certitudini, nu declaraţii de presă. P.S.: Pentru FLACĂRA MORENI am un material pregătit, pe care-l voi publica la timpul potrivit…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FOTBAL JUDEŢEAN FELICITĂRI, DOMNILOR PRIMARI! AVÂNTUL PRODULEŞTI - COMERŢUL BREZOAELE 1-2 (1-2)

STADION: COMUNAL – GAZON NATURAL, BUN DE JOC, VREME CĂLDUROASĂ, SPECTATORI 200. AU ARBITRAT: CRISTIAN CATANĂ, COSMIN BĂDEANU, RĂZVAN DOBRE. OBSERVATOR: MIHAI BUNEA. AVÂNTUL: ST. IORGULESCU – I. RADU, I. MATEI, D. IORGULESCU, AL. DIACONU (65 – C. VASILE), M. CĂLDĂRARU (15 – I. NEDEL-CU), C. ION, M. SANDU, G. […]