Se va  înființa o clasă de coregrafie pentru gimnaziu, începând cu anul școlar 2024 – 2025, la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște 

Date:

În urmă cu mai bine de un an, Liceul de Arte „Bălașa Doamna” anunța intenția de a înființa o clasă de coregrafie, aspect receptat pozitiv de comunitatea noastră locală. Având în vedere acest fapt, unitatea de învățământ a declanșat procedurile de autorizare pentru noua specializare, respectiv s-a  solicitat Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) desfășurarea procedurilor specifice.

Astfel, în perioada 6 – 8 decembrie 2023, școala  a primit vizita delegației ARACIP în vederea autorizării, vizită care s-a încheiat cu formularea propunerii de autorizare provizorie, propunere ce urma să fie analizată în cadrul Consiliului ARACIP și, în caz de validare să fie transmisă mai departe către Ministerul Educației, în vederea emiterii Ordinului de Ministru.

După avizarea favorabilă în Consiliul ARACIP din decembrie 2023, în data de 01.02., a fost emis Ordinul nr. 3683 al Ministrului Educației, prin care se acordă Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște autorizația de funcționare provizorie pentru nivelul de învățământ gimnazial (învățământ integrat și suplimentar de artă – coregrafie) începând cu anul școlar 2024 – 2025.

În perioada următoare vor fi definitivate calendarul admiterii și perioada de pregătire în vederea admiterii la această specializare nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mascații au descins la un proxenet 

Percheziții în  Dâmbovița și Prahova,  într-un dosar de proxenetism...

Percheziții în Dâmbovița și Argeș, într-un dosar de înșelăciune cu asigurări auto

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului...

Minor dispărut, găsit de jandarmii dâmbovițeni 

Jandarmii dâmbovițeni au depistat în imediata vecinătate a unei...