Se strâng câinii fără stăpân din Fieni

In repetate rânduri v-am prezentat problema câinilor fără stăpân din unele localităţi dâmboviţene. În oraşul Fieni, era disperare mare atât în rândul cetăţenilor care cădeau victime câinilor fără stăpân dar şi în rândul autorităţilor locale care se luptau cu fenomenul de înmulţire a mai-danezilor. Câinii au pus stăpânire pe oraş, iar oamenii se tem pentru siguranţa lor şi mai ales a copiilor. Noua administraţie condusă de primarul Iulian Tătulescu, nu a stat cu mâinile în sân şi a căutat soluţii legale pentru rezolvarea acestei probleme. Concret, începând de vineri, 9 iunie, în oraşul Fieni a început strângerea câinilor fără stăpân. Printr-o Hotărâre a Consiliului Local Fieni s-a înfiinţat Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, după care s-a procedat la delegarea de gestiune către un serviciu specializat şi deja au început să fie strânşi câinii maidanezi de pe străzile din Fieni:
„După ani şi ani, problema câinilor fără stăpân a început să se rezolve de astăzi, în oraşul Fieni . Prin Hotărâre a Consiliului Local Fieni s-a înfiinţat Serviciul de gestionare a câinilor fără stapan, după care s-a procedat la delegarea de gestiune către un serviciu specializat şi deja s-a procedat în continuare la delegarea de gestiune către un serviciu specializat . Astăzi a fost ridicate un număr de 30 exemplare canine . Această activitate a fost întârziată din cauza găsirii soluţiilor cât mai legale şi cu finanţare mică. Pe această cale se atrage atenţia persoanelor care abandonează câini în spaţiul pubilc că această faptă constituie infracţiune şi este pedepsită de lege.”, a scris edilul Iulian Tătulescu pe pagina oficială de socializare a Primăriei Fieni.
Autorităţile de la Fieni atrag atenţia deţinătorilor de câini că pot fi sancţionaţi dacă abandonează animalele pe străzile oraşului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Absenteismul şcolar, în atenţia poliţiştilor târgovişteni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au organizat, pe raza localităţii, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar. În cadrul acţiunii, au fost verificate 58 de persoane şi au fost controlate 12 localuri de alimentaţie publică, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii au depistat 24 de elevi în […]