SE SCHIMBA SISTEMUL ÎN LIGA I?

Mihai ROŞOIU

În ultimele zile, s-a pomenit tot mai des modificarea formatului competiţional al Ligii 1, mai exact extinderea numărului de echipe de la 14 la 16. Cel care a lansat această idee a fost chiar preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.
Şeful fotbalului românesc, Răzvan Burleanu, a recunoscut că ia în calcul o asemenea opţiune, din mai multe considerente. Printre ele, după cum chiar el a afirmat:
” 1. investiţii în infrastructură pe care fotbalul românesc nu le-a mai avut din anii 70-80;
” 2. foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul ligii secunde;
” 3. s-a reuşit în ultimii ani creşterea numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile de fotbal din România;
” 4. vor fi mai mulţi jucători români pe care îi vom regăsi la nivelul Ligii 1;
” 5. ţine de dezvoltarea fotbalului prin atrac-tivitatea şi vizibilitatea sa. Cu cât vei avea un mai mare de echipe stabile financiar, care vin din oraşe cu tradiţie fotbalistică, cu atât vei putea să dezvolţi mai bine fotbalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONVOCARE

CONVOCARE