SE SCHIMBĂ REGULILE ÎN FOTBALUL MONDIAL. GOLURILE DIN DEPLASARE NU VOR MAI AVEA VALOARE DUBLĂ

Mihai ROŞOIU
0 0

Comitetul Executiv UEFA a decis în şedinţa de joi, 24 iunie 2021, să elimine regula golului marcat în deplasare din toate competiţiile intercluburi ale forului european (masculin, feminin şi juniori) începând cu fazele de calificare ale competiţiilor 2021/2022.
Regula golului în deplasare a fost aplicată pentru a determina echipa câştigătoare în cazul unei egalităţi în dulbă manşă. În astfel de cazuri, echipa care a marcat numărul mai mare de goluri în deplasare era considerată câştigătoarea egalităţii şi se califica în următoarea rundă a competiţiei. Dacă cele două echipe ar fi marcat acelaşi număr de goluri acasă şi în deplasare la sfârşitul timpului regulamentar de joc, sar fi jucat prelungiri, urmate de lovituri de departajare, dacă egalitatea se menţinea.
Odată cu decizia Comitetului Executiv al UEFA de a elimina această regulă, echipele nu vor mai fi departajate în funcţie de golurile marcate în deplasare. În caz de egalitate se vor juca două reprize suplimentare de câte 15 minute şi în cazul în care egalitatea se menţine, se va trece la lovituri de departajare.
Deoarece golurile din deplasare nu ar mai avea o greutate suplimentară pentru a decide egalitatea, ele ar fi, de asemenea, eliminate ca şi criteriu principal pentru a determina clasamentul atunci când două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte în faza grupelor. Acestea nu vor fi eliminate din criteriile suplimentare aplicate tuturor meciurilor din grupă, dacă echipele rămân egale (număr mai mare de goluri marcate în deplasare în toate meciurile de grupă), pentru a păstra un număr maxim de criterii sportive.
Mai mulţi factori au determinat eliminarea acestei reguli. Impactul pe care-l are calitatea gazonului, infrastuctura stadionului, tehnologia VAR, acoperirea TV mai largă şi mai sofisticată a meciurilor, condiţii de călătorie mai confortabile, un calendar comprimat care dictează rotaţia echipei şi schimbările în formatele de competiţie sunt toate elementele care au afectat modul în care se joacă fotbalul şi au estompat liniile dintre jocul acasă şi în deplasare.
„Regula golurilor în deplasare a fost o parte intrinsecă a competiţiilor UEFA de când a fost introdusă în 1965. Cu toate acestea, problema eliminării sale a fost dezbătută la diferite întâlniri UEFA în ultimii ani. Deşi nu a existat unanimitate de opinii, mulţi antrenori, fani şi alte părţi interesate din fotbal au pus la îndoială corectitudinea şi au exprimat preferinţa ca regula să fie eliminată. Impactul regulii este acum contrar scopului său iniţial, deoarece, de fapt, descurajează acum echipele gazdă – în special în primele etape – să atace, deoarece se tem să nu primească un gol care să ofere adversarilor un avantaj crucial. Există, de asemenea, critici privind nedreptatea, în special în timpul prelungirilor, de a obliga echipa gazdă să înscrie de două ori când echipa oaspeţilor a marcat. Este corect să spunem că avantajul acasă nu mai este în zilele noastre la fel de semnificativ ca odinioară”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MIŞCĂRI DE TRUPE LA CHINDIA

Chindia a ajuns la un acord cu Farul Constanţa, astfel că cei trei jucători împrumutaţi în sezonul precedent, Tiberiu Căpuşă, Marco Dulca şi Paul lacob, au fost cedaţi definitiv la Târgovişte. Pe lângă aceştia, trei nume noi au ajuns sub comanda lui Săndoi.Ce transferuri a realizat Chindia Târgovişte până acum:Cătălin […]