SE SCHIMBĂ REGULILE ÎN COMPETIŢIILE DE BASCHET PENTRU JUNIORI

Mihai ROŞOIU

Consiliul Director al FRB a aprobat în şedinţa video care a avut loc miercuri după-amiază „Protocolul medical pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiilor de baschet în aer liber”. Ţinând cont de normele legale în vigoare pentru perioada pandemiei COVID-19, Federaţia Română de Baschet vă informează că acest Protocol Medical se aplică la toate competiţiile de baschet organizate şi desfăşurate în aer liber.
„Protocolul medical pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiilor de baschet în aer liber” poate fi consultat pe site-ul Federaţiei Române de Baschet.
Astfel, toţi reprezentanţii structurilor sportive care s-au înscris şi vor participa la Festivalul Naţional de babybaschet şi minibaschet, Costineşti 2021, şi/sau la Campionatul Naţional U12, Costineşti 2021, trebuie să parcurgă cu atenţie prevederile acestui Protocol medical, aceste reguli urmând să fie aplicate pe durata competiţiilor în aer liber organizate sub egida Federaţiei Române de Baschet.
Condiţiile şi măsurile descrise în Protocolul medical au ca scop reducerea la minim a riscului apariţiei infectării cu COVID-19 în randul participanţilor (sportivi, antrenori, membri staff-uri echipe, arbitri, comisari, oficiali de masă, personal administra-tiv-organizatoric etc), dar şi a spectatorilor, la competiţiile de baschet organizate şi desfăşurate în aer liber. Pe de alta parte, deoarece riscul apariţiei infectării cu COVID-19 nu poate fi eliminat în totalitate, se impune în rândul tuturor participanţilor un grad ridicat de asumare şi de conformare voluntară, dar mai ales de responsabilitate, de la sportivi şi membri ai staff-urilor echipelor participante, până la arbitri, observatori, oficiali, personal admin-istrativ-organizatoric şi spectatori.
Reamintim că, Federaţia Română de Baschet va organiza pe terenurile de baschet din complexul sportiv BTT din Costineşti tradiţionalele întreceri dedicate celor mai mici baschetbalişti:
28.06 – 03.07 – Festivalul Naţional de BabyBaschet şi Festivalul Naţional de BabyBaschet 3×3
05.07 – 10.07 – Festivalul Naţional de MiniBaschet şi Festivalul Naţional de MiniBaschet 3×3
12.07 – 17.07 – Campionatul Naţional U12 şi Campionatul Naţional U12
3×3.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consorţiul profesional format din R & I GROUP SPRL şi VALOR S.P.R.L