Se prelungeşte cu o lună sesiunea pentru investiţiile în infrastructura de irigaţii

0 0

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru Submăsura 4.3 I – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Componenta infrastructură de IRIGAŢII, până la data de 30 septembrie 2017, ora 16.00.
„Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanţare, atât pentru teritoriul naţional cât şi pentru zona ITI Delta Dunării, s-a decis pentru a răspunde solicitărilor primite în acest sens din partea potenţialilor beneficiari. Aceştia au motivat că au proiecte în diferite faze de întocmire, dar pentru obţinerea anumitor documente obligatorii – cum ar fi documentele de la Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară sau certificatele de urbanism emise de Consiliile Judeţene – au nevoie de o perioadă mai mare de timp. Este adevărat, proiectele care au ca scop modernizarea infrastructuri de irigaţii sunt proiecte complexe, iar Agenţia va sprijini efortul celor care îşi asumă un astfel de angajament”, a precizat Directorul General al AFIR, Adrian-Ionuţ CHESNOIU.
Până în prezent, pentru investiţii în infrastructura de irigaţii, atât pentru zona ITI Delta Dunării, cât şi pentru restul teritoriului, s-au depus în total 36 de proiecte, în valoare de peste 37 milioane euro.
Pentru finanţare prin sM 4.3 – Componenta Irigaţii mai sunt disponibili 263,6 milioane euro pentru teritoriul naţional şi 13 milioane euro pentru zona ITI
– DD.
Pragul lunar de calitate pentru luna septembrie este de 20 de puncte.
Depunerea cererilor de finanţare se realizează on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info pentru submăsura amintită. Toţi cei interesaţi să depună proiecte, pot consulta gratuit Ghidul solicitantului şi anexele aferente pe site-ul AFIR, la secţiunea „Investiţii PNDR”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PUSR agită apele

Conform site-ului „Realitatea.net”, Partidul Uniunea Salvaţi România a depus, săptămâna trecută, o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate în care se află Adrian Ţuţuianu, ministru în Guvernul Tudose şi totodată secretar al Biroului permanent al Senatului. Pentru a convoca sesiunea extraordinară, în data de […]