Se prelungește, cu încă 60 de zile, plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază

Date:

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi prelungită cu încă 60 de zile, vor fi scoase de pe listă unele alimente tradiționale care au fost plafonate în perioada sărbătorilor de iarnă și vor fi adăugate noi produse cum ar fi untul și gemul.

„Am decis să prelungesc cu 60 de zile ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază. Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente, după nebunia creșterilor speculative din trecut. 

Constat că și cei care în trecut au criticat această măsură, recunosc acum că, în lipsa ei, prețurile ar fi crescut cu până la 20%. 

Este clar că plafonarea a temperat creșterile speculative de prețuri, a ajutat la scăderea inflației și la menținerea puterii de cumpărare a populației. 

Conform datelor INS, prețurile din luna decembrie 2023 au fost cu #5.8% mai mari față de cele din decembrie 2022, în timp ce în luna iunie 2023 (înainte de introducerea acestei măsuri) diferența față de aceeași lună din anul precedent era de aproape 18%. 

În paralel, voi continua dialogul cu marile lanțuri de magazine, cu care am avut și astăzi o discuție foarte constructivă, pentru a construi #împreună un mecanism pe termen lung bazat pe un parteneriat stat-mediu de afaceri, prin care prețurile să fie ținute sub control. Am o singură condiție: ca producătorii și procesatorii români să aibă parte de un tratament corect!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

GRATUIT Aplicația InfoCons pentru a ști ce consumi și pentru a-ți face cumpărăturile în cunoștință de cauză!

Aplicația de protectia consumatorilor InfoCons este un instrument dedicat...

La Odobești a început curățenia de primăvară!

Pe raza comunei Odobești, salariați din cadrul Primăriei  cu...

DÂMBOVIȚEANCA PETRUȚA IUGULESCU, DIN NOU LA UN MECI DIN LIGA NAȚIUNILOR

Alina Peșu va conduce partida Ungaria – Belgia, prima...