Se întorc ninsorile în tot judeţul Dâmboviţa. De joi, 5 martie şi până sâmbătă seară, 7 martie, judeţul Dâmboviţa va fi lovit de furia naturii

I.B.
0 0

Zapada Targoviste martie 2013Deşi calendaristic a venit primăvara din punct de vedere al vremii însă lucrurile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Iarna se pare că se va reîntoarce. În intervalul 5 martie, ora 13.00 – 6 martie, ora 16.00 în nordul judeţului Dâmboviţa vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În zona montană şi în regiunile sud-vestice vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi, îndeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15… 20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp. În Dobrogea, sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte.
Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va depăşi la rafală 60 km/h, viscolind ninsoarea. De pe data de 6 martie, ora 16.00 – 7 martie, ora 16.00, în tot judeţul Dâmboviţa vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice şi centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. În urma acestor atenţionări au fost informate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zona vizată care au obligaţia de a institui permanenţa la sediul instituţiei precum şi monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice la nivelul fiecărei localităţi. Având în vedere faptul că atenţionarea meteo vizează şi fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităţilor administrativ teritoriale vor menţine un contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ in cazul producerii de avarii la reţelele electrice.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În maximum două luni, calvarul gropilor de pe DN 71 - oraş Pucioasa va lua sfârşit

În urmă cu o lună vă informam că în oraşul Pucioasa, oamenii au ajuns la capătul răbdării şi au declanşat proteste spontane din cauza stării deplorabile a Drumului Naţional 71 care face legătura între Târgovişte şi Sinaia. Acest drum a fost blocat, în Pucioasa, de 100 de oameni nemulţumiţi de […]