Se ia în calcul prezenţa la şcoală a elevilor din clasele a VlII-a şi a XII-a chiar şi în scenariul roşu

0 0

O decizie privind posibilitatea ca elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri şi în cazul în care localitatea intră în scenariul roşu va fi luată „cât mai curând”, susţine ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Sistemul de educaţie din România prevede ca examenele naţionale să se deruleze cu subiecte unice, nediferenţiate, cu prezenţa fizică a elevilor fără diferenţe între scenariul verde, galben sau roşu, mai spune ministrul Educaţiei.
Consiliul Naţional al Elevilor arată, într-un comunicat de presă, că, potrivit rezultatelor ultimei consultări în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate corespunzător.”Considerăm că, în eventualitatea în care o localitate intră în scenariul roşu, din cauza numărului mare de infectări, elevii majori sau părinţii elevilor minori sunt îndreptăţiţi să aleagă dacă vor sau nu să se expună riscului de infectare. E absurd să impui acestora să rămână la şcoală şi să închizi ochii în faţa unui pericol semnificativ. Fireşte, este esenţial ca elevii care nu vor să participe la cursurile în format fizic, pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea, să aibă posibilitatea de a continua cursurile în format digital. În astfel de situaţii, măsurile care uniformizează nu sunt doar inutile, ci chiar periculoase”, a declarat, duminică, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului public

Primarul Cristian Stan a semnat contractul de execuţie de lucrări aferent proiectului „Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”.„În linii mari, a precizat edilul cu acest prilej, vor fi reabilitate […]