Se fac demersurile necesare pentru extinderea şi modernizarea secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

0 0

S-a semnat documentaţia necesară pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru extinderea şi modernizarea secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.
Este o promisiune de care s-a ţinut preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan: „De asemenea, aşa cum am promis, pentru dotarea acestei secţii moderne, vom achiziţiona şi un aparat angiograf, vital pentru tratarea şi salvarea dâmboviţenilor care suferă de infarct miocardic acut.
Odată pus în funcţiune aparatul angiograf, pacienţii nu vor mai fi transferaţi, cu ambulanţa sau elicopterul, către spitale din Bucureşti. În acest fel, intervenţiile se vor face mult mai rapid, aici, la Târgovişte. Astfel, vom evita situaţiile grave care pot duce, din păcate, fie la decesul pacientului, fie la instalarea unor sechele permanente.
Vreau neapărat ca cel mai târziu în toamnă să începem lucrările de extindere a secţiei de Cardiologie, iar sumele necesare acestei investiţii sunt asigurate, în totalitate, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Noul corp de clădire va avea aproape 450 mp şi va fi compus din: Sala unde va funcţiona aparatul angiograf; Cameră control; Cameră tehnică; Spaţiu echipare medici; Depozit echipamente; Cabinet medici; Cabinet asistente; Depozit materiale sterile şi instrumentar steril; Grup sanitar personal femei; Grup sanitar personal bărbaţi; Vestiar personal femei; Vestiar personal bărbaţi; Cameră infirmiere; Windfang acces personal; Hol acces personal; Spaţiu preopera-tor; Spaţiu postoperator; Grup sanitar pacienţi; Spaţiu dezechipare pacienţi; Windfang acces pacienţi; Hol acces pacienţi; Camera curăţenie şi depozit materiale curăţenie; Spălare instrumentar; Depozit deşeuri medicale.
Vreau să mai spun că, în momentul de faţă, un astfel de echipament nu există în nicio unitate sanitară din judeţul Dâmboviţa, iar Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean este singura secţie de acest gen ce deserveşte cetăţenii din judeţul Dâmboviţa şi nu numai.”, a afirmat preşedintele CJ, Corneliu Ştefan.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Casă, la un pas să fie mistuită de flăcări

Două echipaje de pompieri de la Garda Vişina şi un echipaj de la Detaşamentul Găeşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în comuna Petreşti. La locul evenimentului pompierii au constatat că incendiul se manifestă la interior, cu degajări mari de fum, acesta fiind localizat rapid. Din […]