Se doreşte prelungirea ajutorului de şomaj acordat emigranţilor, de ţara de origine

Ş.E.
0 0

locuri de muncaUE intenţionează să extindă perioada în care emigranţii pot primi ajutoare de şomaj din partea ţării de origine, potrivit unor planuri discutate la Bruxelles, în eforturile de a calma îngrijorările privind „turismul pentru beneficii sociale”. Ajutoarele de şomaj plătite de ţara de origine unui cetăţean care îşi caută un loc de muncă într-un alt stat membru ar putea fi extinse de la trei luni (perioada obligatorie din prezent) la cel puţin şase luni, potrivit unei propuneri ce urmează să fie dezvăluită joi de comisarul european pentru Justiţie. În medie, un imigrant are nevoie de aproximativ 16 luni pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Propunerea are ca scop să încurajeze libertatea de mişcare a lucrătorilor în cadrul
UE.
Marea Britanie, Germania, Austria şi Olanda au trimis o scrisoare Comisiei Europene în care cer revizuirea directivei privind libertatea de mişcarea, în timp ce îngrijorările cresc în privinţa impactului pe care imigraţia în cadrul UE îl are asupra sistemului de ajutoare sociale.
Reacţia statelor membre la extinderea ajutorului de şomaj pentru propriii cetăţeni va fi probabil diferită. În Marea Britanie, planul ar putea să tempereze o dezbatere politică aprinsă despre imigraţie şi consecinţele unui potenţial aflux de români şi bulgari după eliminarea restricţiilor temporare de pe piaţa muncii, anul viitor.
Recomandarea UE va fi făcută în cadrul unui pachet mai extins de iniţiative care au ca scop extinderea drepturilor cetăţenilor europeni şi eliminarea barierelor în exercitarea lor. Astfel, au fost făcute 12 propuneri după un an întreg de consultări, incusiv un sondaj efectuat pe un eşantion format din 12.000 de persoane.
Între altele, Comisia va recomanda în propunerile sale ca statele membre să le permită cetăţenilor să îşi păstreze dreptul de vot în ţara de origine dacă s-au mutat peste hotare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SESIUNEA DE TOAMNĂ A BACALAUREATULUI

Calendarul examenului de Bacalaureat Sesiunea august/septembrie 2013 este următorul: 15 – 19 iulie -înscrierea candidatilor, 19 – 20 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba româna, 19 – 21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 20 – 21 august – evaluarea competenţelor […]