Se cere împuşcarea ursului care a apărut în comuna Pucheni

S-a solicitat împuşcarea ursului care a terorizat localnicii din comuna Pucheni, toate documentele deja au fost înainte de autorităţile judeţene către cele de la nivel central. Autorităţile judeţene susţin ferm că trebuie urgent să se decidă o măsură la nivel central. Localnicii din Pucheni, de mai bine de o lună, trăiesc clipe de groază după ce zeci de animale au fost ucise de urs, chiar în gospodării. În alertă au intrat şi localnicii din comuna Malu cu Flori, care au fost vizitaţi de un urs. Au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenţionaţi cetăţenii din zonele amintite cu privire la prezenţa animalelor sălbatice şi recomandări pentru evitarea unor situaţii de risc.
Având în vedere sesizările din ultimele zile cu privire la apariţia animalelor sălbatice (urs) la nivelul UAT-urilor Fieni, Pietroşiţa, Moroeni, Doiceşti şi Runcu au fost întreprinse măsurile specifice nivelului de risc prevăzute de Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor şi situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul judeţului Dâmboviţa, aprobată prin HCJSU Dâmboviţa nr. 5/2017.
Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a direcţionat efective de jandarmi pentru a acorda sprijin populaţiei şi pentru a evalua situaţia la faţa locului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a acţionat în sprijinul jandarmilor dâmboviţeni, prin asigurarea cu un echipaj de prim ajutor. Totodată, au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenţionaţi cetăţenii din zonele amintite cu privire la prezenţa animalelor sălbatice şi recomandări pentru evitarea unor situaţii de risc.
Precizăm că nu au fost primite, până la acest moment, informări de la nivelul UAT-urilor, prin care să fie semnalate incidente sau să fie înregistrate pagube materiale, nivelul de risc fiind unul redus la nivelul celor cinci UAT-uri, în conformitate cu procedura menţionată.
Prin adresa nr. 5822/09.06.2021 au fost reiterate primarilor/preşedinţilor CLSU atribuţiile/obligaţiile pe care le au în conformitate cu procedura în vigoare.
În perioada următoare CJSU Dâmboviţa va fi convocat în şedinţă extraordinară pentru o nouă evaluare a situaţiei generată de apariţia unor animale sălbatice (urs) din ultima perioadă, precum şi pentru analizarea evenimentelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în judeţul Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Peste zece milioane de euro primite într-o singură tranşă

Într-o singură zi, Primăria Târgovişte a tras peste 10 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, ca tranşă a proiectului de mobilitate urbană. Cu acest prilej, primarul municipiului, Cristian Stan, a declarat:„Bani europeni pentru Târgovişte! 52.177.392,92 lei, bani nerambursabili, au ajuns în Municipiul Târgovişte într-o singură zi, în cadrul proiectului de […]