Se asigură de la bugetul de stat sumele necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”

1 0

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în data de 6 aprilie 2022, proiectul de Ordonanță de Urgență privind asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România” finanţat de Fondul Global de Luptă Împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, aprobat pentru perioada 1 octombrie 2018 – 31 martie 2023, precum și pentru abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 112/2020 pentru asigurarea de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, a sumelor necesare acoperirii plății TVA aferente bunurilor și serviciilor achiziționate în cadrul Programului ROU-T-MOH „Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România”

Documentul stabilește cadrul legal necesar pentru acoperirea de la bugetul de stat a taxei pe valoarea adăugată (TVA) în valoare de peste 1,4 milioane de lei pentru bunurile și serviciile achiziționate în cadrul Proiectului “Abordarea provocărilor sistemului de sanatate privind controlul tuberculozei in România”, finanțat de către Fondul Global printr-un grant de tranziție.

Reamintim că, Ministerul Sănătății derulează din anul 2018, Grantul de tranzitie ROU-T-MOH „Abordarea provocarilor sistemului de sanatate privind controlul tuberculozei in Romania” în parteneriat cu Romanian Angel Appeal (RAA), OMS –Biroul Regional pentru Europa și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) București. Valoarea totală a programului este de peste 6,7 milioane euro, iar durata de implementare este până în 31.03.2023. Proiectul are ca scop reducerea incidenței tuberculozei printr-un nou model de îngrijire a pacientului cu TB, cu servicii ambulatorii accesibile și securizarea accesului la medicamente și metode de diagnostic pentru TB prin achizitionarea de medicamente, kituri de testare si echipamente de laborator.

Grantul are un rol esențial în implementarea Strategiei Naționale pentru Controlul Tuberculozei 2022-2030.

Tuberculoza reprezintă o prioritate de sănătate publică pentru Ministerul Sănătății și Guvernul României. Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe naționale și de internaționale de combatere a acestei afecțiuni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Salariații angajatorilor afectați de războiul din Ucraina vor beneficia de o indemnizație plătită din fonduri de la bugetul asigurărilor pentru șomaj

Guvernul a aprobat noi măsuri de protecție socială pentru salariații angajatorilor a căror activitate este afectată de criza din Ucraina, Federația Rusă și Belarus.Prin Ordonanță de Urgență, Executivul a reglementat ca salariaţii cărora angajatorii le suspendă temporar contractul individual de muncă potrivit art. 52 alin. 1 lit.c) din Legea nr. […]