Se analizează posibilitatea imunizării profesorilor de către echipe mobile

Peste 110 mii de angajaţi din învăţământ sunt programaţi în acest moment pentru prima doză cu vaccinul anti-COVID-19.
În platformă nu mai sunt locuri pentru imunizarea cu Pfizer sau Moderna ci doar pentru vaccinul Astra Zeneca. Angajaţii din învăţământ care au fost repro-gramaţi în aprilie se întreabă dacă nu vor face rapelul în vacanţă.
Potrivit Ministerului Educaţiei, aproximativ 200 de mii de angajaţi din învăţământ şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina.
Aurorităţile ne spun că se analizează posibilitatea imunizării profesorilor de către echipe mobile.
Provocarea este foarte mare, pentru că tot cu echipe mobile se vaccinează în cămine de bătrâni, tot cu echipe mobile persoanele de la domiciliu. Pentru ca acest scenariu să fie pus în practică, trebuie să se facă evaluări ale resurselor umane, ale numărului de doze, ale locaţiilor. Este o idee la care se lucrează,nu este nimic conturat. Provocarea reală este legată de echipe mobile şi de numărul de doze după cum spune chiar preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca/Oxford şi în România

Imunizările se vor face în 180 de centre din ţară şi sunt deja peste 142 de mii de locuri rezervate. Cu acest ser vor fi imunizate doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 55 de ani. CNCAV a anunţat că luni, 15 februarie, a început vaccinarea cu serul AstraZeneca, […]