“Scuzele nu schimbă realitatea”

Date:

Structura de prevenire a criminalității a organizat un workshop ce a avut ca temă “Scuzele nu schimbă realitatea”.

Activitatea a fost organizată la Clubul Pensionarilor din Târgoviște, unde au participat beneficiarii clubului și asistenți maternali, dar și specialiști de la Serviciul de Probațiune Dâmbovița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului,  Direcția de Asistență Socială, Baroul de Avocați  și de la Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița.

În cadrul întâlnirii, polițiștii le-au prezentat informații privind măsurile legislative eficiente pe care cei aflați la nevoie le au la îndemână pentru a lupta împotriva violenței domestice, precum și pentru a acorda sprijin celor care au nevoie.

Polițiștii au subliniat importanța adoptării unui comportament nonviolent, chiar și în cazul unei simple agresiuni verbale, iar beneficiarii activității au fost îndemnați să apeleze cu încredere la colegii din teritoriu sau să sune la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în situația în care sunt victima ori martorul unei infracțiuni și să nu-i protejeze pe cei care încalcă legea.

La finalul întâlnirii, au fost distribuite materiale cu recomandări și sfaturi utile.

 Pentru a veni în sprijinul cetățenilor cu sfaturi și recomandări utile, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o acțiune stradală de informare, în municipiul Moreni, cu sprijinul polițiștilor de la Biroul Siguranță Școlară, de la Poliția Municipiului Moreni și al voluntarilor de la Facultatea de Drept și Științe Administrative.

În plus, pe Autostrada A1, polițiștii din cadrul structurii de prevenire au discutat cu cetățenii și le-au prezentat acestora principalele măsuri pe care le pot adopta pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt, dar și principalele moduri de operare folosite pentru sustragerea bunurilor din autovehicule.

La activitatea informativ-preventivă au participat și polițiști de la Poliția Orașului Găești și Biroul Autostradă A1.

În cadrul campaniei ”Plecatul de acasă nu e o soluție”, cu sprijinul reprezentanților de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a fost organizat un alt workshop ai cărui beneficiari au fost asistenții maternali și minori aflați în grija acestora.

Principalul obiectiv al activității a constat în creșterea nivelului de conștientizare în ceea ce privește cazurile de dispariție/plecări voluntare de minori, polițiștii evidențiind cât de importantă este implicarea părinților/tutorilor legali în combaterea acestui fenomen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...