Scurtă istorie a aplicațiilor de mobil

Date:

În zilele noastre, zilnic accesăm cel puțin 5 aplicații pe telefonul mobil. Fie că dorim să discutăm cu cineva drag, să verificăm starea vremii, să citim cele mai noi știri ori să ne distrăm, automat apelăm la unele aplicații. Odată cu achiziționarea unui telefon mobil, sistemul de operare are câteva aplicații de bază preinstalate, iar apoi putem personaliza dispozitivul în funcție de preferințele noastre.

Un lucru este cert: aplicațiile mobile fac parte din viețile noastre. Iar în acest moment sunt milioane de aplicații de mobil disponibile pe care să le putem instala. Cele mai utilizate aplicații sunt cele de mesagerie, starea vremii, însă nici segmentul de divertisment nu este ignorat.

Printre cei care doresc să se distreze pe mobil, aplicațiile populare sunt TikTok și YouTube, unde beneficiază de un conținut variat. Foarte populare sunt și aplicațiile de casino online, care pot fi accesate complet legal în țara noastră. Prin intermediul lor, cei pasionați se pot distra într-un mediu sigur și responsabil chiar și fără să depună bani reali, grație ofertelor cu rotiri gratuite fără depunere.

Cum a început totul? Steve Jobs a dat tonul

În urmă cu mai bine de patru decenii, Steve Jobs și-a demonstrat calitățile de vizionar. În 1983, el a afirmat că „viitorul va fi complet schimbat” și că oamenii vor beneficia de un magazin virtual din care își vor putea instala diverse programe prin intermediul liniilor telefonice. Nu a mai durat mult, iar în 1987 un laptop ce se numea Psion EPOC, având la bază un sistem de operare Symbian, conținea și o aplicație de jurnal.

În 1993, Apple a înregistrat un progres semnificativ, iar pe Newton MessagePad se aflau aplicații ca agendă, calendar, browser de internet și e-mail. În anii următori s-au făcut noi pași, iar în 1997 a fost introdus în premieră jocul Snake pe telefonul Nokia 6110.

Progresul a continuat în pași mult mai rapizi după anul 2000. Pe măsură ce tehnologia se dezvolta și internetul era tot mai popular și pe dispozitivele mobile, automat s-au făcut pași mari în acest domeniu. Primul model de iPhone a apărut în 2007. A fost, poate, una dintre mișcările revoluționare ale ultimelor decenii. Interesul a fost atât de mare încât peste 270 de mii de unități s-au vândut în primele 30 de ore de la lansare. iPhone venea cu o schimbare interesantă: permitea adăugarea și ștergerea unor aplicații. Iar App Store a fost lansat un an mai târziu. Conținea la început 522 de aplicații, dintre care 135 erau gratuite. Oamenii erau pur și simplu captivați, iar în prima lună de la lansarea App Store au fost efectuate 10 milioane de descărcări.

Automat a apărut și concurența, iar în octombrie 2008 a ieșit pe piață Android Market. Lansarea s-a făcut simultan cu HTC Dream, un pionier al acestui sistem de operare. 2009 rămâne un alt an marcant în istoria aplicațiilor mobile, deoarece atunci a fost creată aplicația WhatsApp, pe care sute de milioane de oameni o folosesc zilnic în prezent. Tot în acel an a apărut și Angry Birds, care este unul dintre jocurile de pe mobil cu cel mai mare succes.

Revenind în actualitate, putem sesiza cât de importante sunt aplicațiile în viețile noastre dacă ne uităm că în Google Play Store sunt disponibile peste 3.5 milioane. De asemenea, numărul de aplicații disponibile pe terminalele Apple a trecut de 1.8 milioane. Este clar că opțiunile sunt variate indiferent dacă ne dorim aplicații care să ne ajute să slăbim, să ne distrăm, să ne informăm, să găsim rețete de bucătărie, să ne jucăm și așa mai departe.

Sursa foto – canva.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...