Scrutinul electoral, în Dâmboviţa, a fost încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite

0 0

Duminică, 27 iunie 2021, au avut loc alegerile locale parţiale pentru primari şi un consiliu local, în 36 de localităţi din ţară. În judeţul Dâmboviţa, au avut loc alegeri locale parţiale în data de 27 iunie 2021, pentru funcţia de primar în comuna Braniştea, şi pentru Consiliul Local în comuna Cojasca. În judeţul Dâmboviţa au fost 10 secţii de votare şi 8950 de votanţi au fost aşteptaţi la urne în Cojasca şi Braniştea. Potrivit rezultatelor parţiale, în localităţile Cojasca şi Braniştea au votat 6.483 de cetăţeni, adică 72,40%. În ambele localităţi alegerile au fost câştigate de PNL.
Efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate pe raza localităţilor

Braniştea şi Cojasca, pe parcursul acestei zile, fiind la datorie 82 de poliţişti şi 46 de jandarmi.
Precizăm că au fost dispuse toate măsurile necesare, potrivit competenţei, pentru ca procesul de votare să se desfăşoare cu respectarea prevederilor legale şi pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe desfăşurarea alegerilor locale parţiale. La nivelul judeţului Dâmboviţa, procesul de vot a fost încheiat în cele zece secţii de votare, fără a fi înregistrate evenimente deosebite care să afecteze modul de desfăşurare a procesului electoral. Toate sesizările referitoare la procesul de vot pentru funcţia de primar, respectiv pentru consiliul local, au fost verificate şi gestionate cu celeritate. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, de la începutul procesului de vot, au fost înregistrate 9 sesizări referitoare la posibile fapte în legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru continuarea propagandei electorale şi au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal. De asemenea, cinci dintre evenimentele sesizate nu s-au confirmat.
Reamintim faptul că, pe parcursul acestei zile, în cadrul acţiunilor au fost angrenaţi 82 de poliţişti şi 46 de jandarmi. Misiunea efectivelelor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne nu s-a terminat odată cu încheierea votării, forţele de ordine continuă activităţile şi se află la datorie, având şi atribuţii privind securitatea transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe o reţea de socializare este continuată propaganda electorală. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat de 31 de ani, din Răcari, ar fi continuat propaganda electorală după încheierea campaniei şi ar fi postat pe o reţea de socializare un mesaj prin care îndemna alegătorii să voteze reprezentanţii unei organizaţii politice. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform art. 108 lit. s) din Legea nr. 115/2020.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Examenul Naţional de Bacalaureat, în siguranţă

Bacalaureat 2021, liniştea şi ordinea, asigurate de jandarmii dâm-boviţeni, în perioada 28 iunie – 9 iulie la nivelul judeţului Dâmboviţa.Pentru prevenirea faptelor care ar putea tulbura ordinea, liniştea publică şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a examenului de bacalaureat, jandarmii vor păstra permanent legătura cu reprezentanţii instituţiilor de învăţământ în […]