Școlile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6 la mie!

Într-o conferință de presă susținută vineri dimineața, ministrul Educației a declarat că „școlile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6 la mie, sub rezerva validării CNSU. Peste acest prag vor apărea o serie de condiții, care nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie că vorbim de elevi de peste 12 ani, fie că vorbim de profesori, dar vor fi beneficii pentru elevii și profesorii cei vaccinați”, a mai spus Sorin Câmpeanu.
Purtarea măștii medicale în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, iar purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi obligatorie, a completat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Prezent și el la conferință,
premierul Florin Cîțu a afirmat că dorește ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să continue în același fel: „Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus – și rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta, anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta școlar să începem cu prezență fizică, să rămânem cu prezență fizică.”
Deciziile au fost luate după ce participanții la ședința comună a ministerelor implicate au ajuns la concluzia că elevii oricum circulă și este mai bine pentru ei să își desfășoare activitatea într-un mediu care poate fi supravegheat și controlat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

AFIR: Proiectele pentru Submăsura 6.1 -instalarea tinerilor fermieri, pot fi depuse începând cu 27 august

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat ghidurile finale ale solicitantului și a anunțat data oficială la care încep înscrierile pentru granturile europene nerambursabile, de maximum 70.000 euro fiecare pentru instalarea tinerilor fermieri, pe anul 2021.Sesiunea de primire online a proiectelor pe site-ul AFIR începe în data de 27 august […]